سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 222001
تاریخ انتشار: 1403/01/19
در نشست مقدماتی «گفتمان‌سازی سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت علیهم‌السلام» عنوان شد؛
حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری: حرم، به مثابه یک تکیه‌گاه مستحکم است/ تمام کسانی که امروز مسئولیتی در استان فارس به عهده دارند، معتقدند حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع) باید به عنوان مرکز و محور همه مسائل فکری، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری مطرح باشد/ سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت علیهم السلام، یک نقشه راه برای رسیدن شیراز و حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع) به جایگاه رفیع سومین حرم اهل‌بیت(ع) است

HyperLink

صبح امروز یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳، با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری تولیت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، آیت الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، استاندار فارس، شهردار، فرماندار و رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، فرمانده انتظامی شیراز و جمعی دیگر از مسئولان اجرایی و فرهنگی و صاحب‌نظران، نشست مقدماتی «گفتمان‌سازی سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت علیهم‌السلام» در سالن شهید آیت الله دستغیب حرم مطهر برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، تولیت حرم مطهر در این نشست ضمن عرض خیر مقدم و تشکر از مسئولان و اندیشمندان و صاحب‌نظران حاظر در این جلسه گفت: خدا را شاکریم که در این مقطع زمانی، دوستان دست به کار شدند و با یک تلاش مضاعف، گام‌های اولیه برای تدوین سند راهبردی سومین حرم اهل بیت علیهم السلام در ایران اسلامی برداشته شد و امروز متن اولیه، در اختیار دوستان است و به مرور زمان، هم این سند تکمیل و هم گام‌های تکمیلی برداشته می‌شود. همانگونه که مستحضرید، این سند، نقشه حرکت است. برای این‌که یک حرکت بزرگ انجام گیرد، نقشه راه باید مشخص باشد و گام‌ها تعریف شود، زمان، امکانات و عناصر اجرایی مشخص باشد و همه ابعاد این قضیه بایستی به درستی تبیین شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، تصریح کرد: هدف اصلی از نوشتن سند راهبردی سومین حرم اهل‌بیت علیهم السلام این است که ما می‌خواهیم این کار بزرگ را انجام دهیم و بر اساس این نقشه به مقصد برسیم. لذا برای نیل به این هدف و رسیدن شیراز و حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(علیهما‌السلام) به جایگاه رفیع سومین حرم، لازم است یک سند دقیق، روشن و متقن وجود داشته باشد. این، اصل و ضرورت کار بوده است که بحمدالله با همت دوستان بزرگوار شروع شد و به این مرحله رسیده است. جمعی از دوستان در این قضیه تلاش کردند که از همه آن‌ها تشکر می‌کنیم.

 

وی اظهار کرد: نکته مهمی در فرمایشات مقام معظم رهبری(دام ظله) است، که ما از سخن دقیق ایشان، قدری غفلت کرده‌ایم و در گذشته نیز غفلت شده است. ایشان ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۷ در دیدار مسئولین استان فارس فرمودند: «به نظر من یکی از چیزهای بسیار مهمی که در شیراز باید مورد توجه قرار بگیرد، مرکزیت و محوریت این حرم مطهری است که کمتر شهری از شهرهای کشور ما یک چنین امتیاز و برجستگیی دارد». چنین نیست که در هر شهر یک حرم و مرکزیتی وجود داشته باشد. حرم، به مثابه یک تکیه‌گاه مستحکم است. مشهد دارای این مرکزیت است و پایتخت کل ایران محسوب می‌شود. پس از آن قم دارای این مرکزیت بوده و شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) پس از آن دو قرار دارد.

 

تولیت حرم مطهر خاطرنشان کرد: باید توجه داشت، امتیاز سومین حرم، از قبل برای استان فارس وجود داشت، اما به تدریج از آن غافل شده بودیم که حضرت آقا این امر را متذکر شدند. در یک دیداری که خدمت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) رسیده بودیم، نقل به مضمون ایشان فرمودند: «به شیراز که آمدم، اعلام کردم حرم حضرت احمدبن موسی(علیهما‌السلام) به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران است. شما تمام تلاشتان را برای رسیدن به این جایگاه معطوف نمایید.» در دیدار دیگری که قبل از ماه مبارک رمضان محضر ایشان بودیم، با نقل به مضمون فرمودند: «سلام مرا خدمت حضرت احمدبن موسی(ع) برسانید، البته من هر روز صبح خدمت ایشان سلامی ابلاغ می‌کنم.» فرموده ایشان، برای همه شگفت‌آور بود، که ایشان روزانه در کنار سلام به ائمه اطهار(ع) به حضرت احمدبن موسی(ع) نیز سلام ابلاغ می‌دارند. این امر نشان از اهمیت جایگاه متعالی این امامزاده جلیل‌القدر است. این جایگاهِ منحصر به فرد، برای شهر شیراز و جنوب کشور است و از جهتی یک رتبه معنوی بزرگ برای استان فارس در سطح کشور محسوب می‌شود. این‌که ایشان می‌فرمایند تمام تلاش خود را به‌کار گیرید که به این جایگاه والا برسید، بیانگر این است که هنوز به این جایگاه نرسیده‌ایم.

 

وی ادامه داد: در مقاطعی از زمان، افراد و مدیرانی هستند که ممکن است مغرضانه اجازه ندهند که شیراز به این جایگاه برسد، یا به عنوان مثال معتقدند تخت جمشید محور باشد؛ اما به لحاظ فکری، اعتقادی و یک باور انقلابی، تمام کسانی که امروز مسئولیتی در استان فارس به عهده دارند، معتقدند حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع) باید به عنوان مرکز و محور همه مسائل فکری، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری مطرح باشد. یعنی معتقد به رهنمود مقام معظم رهبری(دام ظله) هستند. هم نماینده محترم مقام معظم رهبری، هم استانداری، هم شهرداری و شورای شهر و تمام مدیرانی که امروز مسؤولیتی بر عهده دارند، در نگارش این سند، به لحاظ کمک‌های فکری و پشتیبانی، سنگ تمام گذاشتند و همت کردند.

 

دکتر کلانتری ضمن تأکید در تسریع در برنامه ریزی‎ها و انجام اقدامات عملی برای نیل به جایگاهی در شأن سومین حرم اهل‌بیت(ع) گفت: بایستی گام‌ها را سریع‌تر برداشت. زمان را مغتنم شمارید. فرصت‌ها زودگذرند. در بیان اهمیت فرصت‌ها، حضرت آقا در دیدار با مسؤولین نظام فرمودند: «تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی برای دنیای اسلام یک فرصت بزرگ را به وجود آورده از این فرصت تا امروز استفاده‌های زیادی شده، باز هم ان‌شاء‌اللّه باید به نفع اسلام و مسلمین از این فرصت استفاده بشود و استفاده خواهد شد.» (۱۴۰۳/۰۱/۱۵). گاهی محدودیت فرصت‌ها به ما این امکان را نمی‌دهد که کار را تا آخر به پایان برسانیم. در فکر این نباشید که در دوره مسؤولیتمان کار را تمام می‌کنیم، ممکن است این امر محقق نشود، اما می‌توان ریل‌ها و هدف‌گذاری‌ها را دقیق تنظیم کرد. اگر چنین شود، آیندگان بر روی این ریل حرکت می‌کنند که خود، کار بزرگی است. اگر هدف را دقیق ترسیم کرده و سند را دقیق طراحی کنیم و مدیران امروز هم، بر محور این سند راهبردی به‌طور جدی حرکت کنند، این ریل‌ها تغییر می‌کند. شورای آینده نیز در این مسیر حرکت خواهد کرد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: گفتمان‌سازی در این سند، یک گام است که همه مدیران، دستگاه‌ها و مجموعه‌ها به لحاظ گفتمانی بر این مسأله متمرکز شوند. طرح موضوع و جا انداختن این موضوع در ذهن شهروندان شیراز و مردم استان و کشور بایستی انجام گیرد و گام‌های بعدی در جای خود برداشته شود.


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر




گزارش های تصویری


جست و جو در سایت