سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 110547
تاریخ انتشار: 1400/8/1
دیدار مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس با تولیت حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع)

HyperLink

دکتر روح‌الله منوچهری، مدیر کل کتابخانه های عمومی استان فارس به همراه جمعی از مسئولین این نهاد، ضمن تشرف به حرم مطهر حضرت احمدبن موسی علیهماالسلام و بازدید از مرکز پژوهش های اسلامی و کتابخانه آستان مقدس، با حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت این بارگاه منور دیدار و گفتگو کرد.     


به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری در این دیدار ضمن تاکید بر  اهمیت جایگاه کتاب و کتابخوانی، اظهار کرد: کتاب و مطالعه در اسلام، جایگاهی ویژه دارد، از معجزه دین که کتاب است تا اهل بیت علیهم السلام که همیشه به کتابخوانی دعوت می کردند. امیر المومنین علی علیه السلام می فرمایند: "الکتب بساتین العلماء" یعنی کتاب ها بوستان های دانشمندان است. کتاب حتی با وجود فضای مجازی ماهیت اصلی خود را حفظ می کند و هیچ وقت از اهمیت خارج نمی شود.

 

وی تصریح کرد: ایران، همیشه جزو مراکز مهم کتاب و کتابخوانی بوده است. به ویژه بعد از اسلام که جز مراکز اصلی دانشمندان، نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام بوده است و زندگی مردم، همواره در مسیر مکتب خانه ها، دارالعلم ها و مساجد و با حفظ و تفسیر قرآن همراه بوده است.

 

تولیت حرم مطهر خاطرنشان کرد: اواخر قرن چهارم هجری، اولین دانشگاه های مدرن دنیا در ایران  بوده و در غرب نیز همه به این موضوع، اذعان دارند. چارچوب دانشگاه های مدرن غرب، برگرفته از نظامیه های وقت ایران بوده است.

وی با ابراز تاسف از پایین بودن سرانه مطالعه در کشور گفت: سرزمینی مثل ایران که پیشتاز در عالِم پروری و نشر کتاب بوده است، متاسفانه امروزه به جایی رسیده که نقش کتاب در زندگی مردم کم رنگ شده و این موضوع اگر اصلاح نشود، در نهایت باعث پایین امدن آگاهی مردم و خسران بسیار در آینده خواهد شد. البته مسابقات و برنامه های علمی و کتابخوانی که برگزار می شوند، به افزایش سرانه مطالعه کمک می کنند و البته همین کتاب های دفاع مقدس که بحمدالله مورد استقبال قرار گرفته اند.

 

حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری با اشاره به اهمیت مطالعه تاریخ معاصر در بیانات رهبر معظم انقلاب، گفت: مروری بر رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در طول این سال‌ها به خوبی حکایت از دغدغه ایشان نسبت به مطالعه تاریخ معاصر دارد، اگر کسی بخواهد تاریخ معاصر سیاسی را مطالعه کند، نزدیک به ۱۰۰ کتاب می شود که خود یک کتابخانه است.

 

وی ضمن تاکید بر لزوم فرهنگ سازی برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه گفت: فرهنگ سازی یکی از واجبات است و نهاد کتابخانه های عمومی یکی از مراکزی است که نقش اصلی فرهنگ سازی و مسولیت کتاب  را دارد و باید تقویت شود. موارد تخصصی درمورد کتاب باید به عهده نهاد کتابخانه های عمومی به عنوان متولی اصلی امر کتاب و کتابخوانی باشد.این نهاد باید ضمن توجه به سلایق و علایق مختلف، جهت پیشبرد فرهنگ کتابخوانی اقدام کند.

 

وی با اشاره اهمیت به برنامه ریزی برای گسترش فرهنگ مطالعه از زمان کودکی، اظهار کرد: باید چاشنی های جذابیت آفرین را در کتاب ها جا دهیم تا نسل جدید، جذب و به سمت کتاب سوق یابد، اگر کسی از کودکی در مسیر کتابخوانی قرار گیرد، کار آسان می شود و مطالعه  برای آن فرد، مستمر خواهد شد.

 

وی در پایان با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل های مرکز پژوهش های اسلامی و کتابخانه حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع)، خواستار گسترش همکاری های نهاد کتابخانه های عمومی فارس و این بارگاه منور شد.


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر


گزارش های تصویری


جست و جو در سایت