نشست "اخلاق مهندسی" با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام و حضور مسئولان سازمان نظام مهندسی ساختمان و سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری استان فارس، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، تولیت حرم مطهر در این نشست ضمن تبریک دهه امامت و ولایت اظهار کرد: امام علی علیه السلام می فرمایند: خدا رحمت کند انسانی که کارهایش را درست و محکم انجام دهد. با شنیدن کلمه مهندس، اولین چیزی که به ذهن متبادر می شود کسی است که کارهایش را با حساب و کتاب و هندسه معین انجام می دهد. کار بی اصول انجام نمی دهد. شاید اگر به همین یک جمله امیرالمونین(ع) عمل کنیم بسیاری از شئون زندگی مان متحول شود.
وی تصریح کرد: خیلی از اوقات بی جهت و بدون توجه به مسائل و جوانب اعمالمان کار می کنیم و بعد از طی یک مسیر طولانی، متوجه می شویم که راه را اشتباه پیموده ایم.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: مهندس آفرینش ذره ذره جهان هستی را با حساب و کتاب آفریده است. وقتی به کلام خدا توجه می کنیم، بحث ذره و مثقال است، از اتم ها و هسته اتم ها گرفته تا کل کائنات و جهان هستی. خود انسان را ببینید، مجموعه ای بسیار گسترده و منظم از سیستم های مختلف، بینایی، بویایی، گردش خون، سیستم ادراکی و بعد احساسی انسان. حضرت علی علیه السلام می فرماید وَ تَحْسَبُ [تزعم] أَنَّكَ جِرْمٌ صَغِيرٌ وَ فِيكَ انْطَوَى الْعَالَمُ الْأَكْبَرُ یعنی شما فکر میکنید یک موجود کوچک هستید، در حالیکه کل جهان در درونتان نهفته است.
وی خاطرنشان کرد: در نگاه توحیدی به قرآن، جهان های مختلف وجود دارد. به تعبیر مولوی "عالَم اَرْ هِجْده هزار است و فُزون ** هر نظر را نیست این هجده زبون" می گوید هجده هزار جهان، در جهانی که زندگی می کنیم وجود دارد، بعد بزرگترین این عالَم می شود خود انسان، آن می شود عالَم کبیر و انسان می شود عالَم اکبر.
در واقع بزرگترین جهان، خود انسان است، اینها همه با حساب و کتاب هست
تولیت حرم مطهر گفت: خداوند متعال در آیه ۶ سوره اعراف می فرماید: "فَلَنَسْأَلَنَّ الَّذِينَ أُرْسِلَ إِلَيْهِمْ وَلَنَسْأَلَنَّ الْمُرْسَلِينَ". یعنی ما، هم از امت ها که پیامبران به سویشان آمدند و هم از پیغمبران آنها باز خواست خواهیم کرد. بر اساس این آیه شریفه، همه حتی پیامبران هم مورد پرسش قرار می گیرند. سوال از ذره ذره کارهایی که در دنیا به عهده ما بوده و باید در آخرت، در قبال آن ها پاسخگو باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: ما مسلمانان و فرزندان این خاک و بوم شهیدپرور، در اعمال و رفتار خود، باید نهایت دقت و صحت را داشته باشیم. زمانی شیعه ای درب منزل امام صادق علیه السلام می رود، بخاطر اخلاق نااهلش خجالت می کشد درب بزند، خود امام تشریف آوردن درب منزل و در جریان مشکلات فرد شیعه قرار گرفتند، تعدادی سکه به وی دادند و بعد فرمودند "... إِنَّ الْحَسَنَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَحْسَنُ لِمَكَانِكَ مِنَّا وَ إِنَّ الْقَبِيحَ مِنْ كُلِّ أَحَدٍ قَبِيحٌ وَ إِنَّهُ مِنْكَ أَقْبَحُ" کار خوب از هر کسی خوب است، ولی از تو به دلیل انتسابی که با ما داری خوبتر و زیباتر است؛ کار بد نیز از هر کس بد است ولی سرزدنش از تو به دلیل همین انتساب، زشتتر و قبیح تر است.
اِن شالله همه ما در هر سمت و مسئولیتی که هستیم، به وظیفه خود به نحو احسن عمل کنیم و باعث سربلندی کشور و انقلاب باشیم.