سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 191009
تاریخ انتشار: 1401/05/26
در دومین دوره آموزشی امر به معروف و نهی از منکر، عنوان شد؛
تاکید تولیت حرم مطهر بر نهادینه کردن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

HyperLink

امروز چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱، دومین دوره تخصصی امر به معروف و نهی از منکر، به همت مرکز خدام افتخاری و فعالیت های جهادی حرم مطهر، با تدریس دکتر علی تقوی یگانه در سالن ولایت برگزار شد.   

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر، در ابتدای این دوره آموزشی ضمن تاکید بر اهمیت جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در اسلام، اظهار کرد: خداوند متعال در آیه ۱۱۰ سوره آل عمران می فرمایند: "كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ" یعنی شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شده‌ايد؛ به كار پسنديده فرمان مى‌دهيد، و از كار ناپسند بازمى‌داريد، و به خدا ايمان داريد. به عبارت دیگر می توان گفت علت برگزیدگی یک امت به عنوان امت برتر در جهان، توجه و اهتمام به فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.

 

وی ادامه داد: همچنین در آیه ۱۰۴ سوره آل عمران آمده است" وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ  وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ یعنی باید از میان شما، جمعی دعوت به نیکی، و امر به معروف و نهی از منکر کنند و آنها همان رستگارانند. لذا با توجه به این آیه مبارکه، اهمیت وجود یک جمع و سیستم سازماندهی شده، به منظور برپایی و بسط امر به معروف و نهی از منکر، جزو ضروریات است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر، یکی از دستورات مهم خداوند خطاب به مومنان است و برای همه مسلمانان، یک وظیفه الهی است، اگر قرار باشد یک امت بزرگ و نمونه و به تعبیر قرآن "خَيْرَ أُمَّة" شکل بگیرد، ممکن نیست مگر با عمل به همین دو فریضه بزرگ الهی یعنی امر به معروف و نهی از منکر، تا اجازه ندهیم که جامعه ما به سمت آلودگی، فساد و حاکمیت گناه حرکت کند.

 

وی تصریح کرد: وقتی فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در بین تمامی اقشار و ارکان جامعه، نهادینه شود، فضای سیاسی جامعه به سمت وفاق و ثبات حرکت می کند، فضای فرهنگی، معنوی و اخلاق مدار می شود، فضای آموزشی و تعلیم و تربیت به سمت رستگاری سوق پیدا می کند و حتی فضای اقتصادی نیز، سالم و عدالت محور می شود و به طور کلی جامعه، به سمت تعالی، حرکت می کند.

 

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: متاسفانه به جایی رسیده ایم که در بسیاری از کشورهای اسلامی فقط نام امر به معروف و نهی از منکر شنیده می شود، زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، عربستان سعودی را گاو شیرده توصیف کرد، هیچ دولت مرد عربستانی در مورد این حرف اعتراضی نکرد و این یعنی کمال ذلت برای یک دولت به اصطلاح اسلامی و پادشاه سعودی که مدعی خادمی حرمین شریفین است. متاسفانه شاهد این هستیم که دلارهای نفتی رژیم طاغوتی سعودی به موشک و بمب بر سر زنان و کودکان مظلوم یمن، فلسطین و عراق، تبدیل می شود و این پول های بادآورده، عامل پیدایش گروه ها و رژیم های تکفیری همچون القاعده، داعش و طالبان می گردد. آیا این ها از اسلام چیزی سر در می آورند؟ مطلقا خیر.

وی ادامه داد: فرمایش امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام است که اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ای ترک شود به تدریج فساد بوجود می آید و در نهایت، خوبان حذف یا به حاشیه رانده می شوند و اشرار و مفسدان به حکمرانی می رسند، که نمونه بارزش همین حکومت پلید و فاسد عربستان سعودی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری در پایان ضمن تشکر و تقدیر از دکتر تقوی، خطاب به شرکت کنندگان در دومین دوره امر به معروف و نهی از منکر گفت: یکی از بهترین کارهای فرهنگی همین کار است که شما دور هم جمع شده اید تا ضمن کسب آموزش با آمادگی وارد این میدان عظیم و تاثیر گذار معنوی بشوید. عرصه ای که باید آن را به عنوان یک جهاد در نظر گرفت و از هیچ کوششی در راستای برپایی این فریضه الهی، فروگذار نکرد.


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر


گزارش های تصویری


جست و جو در سایت