امروز چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲، با حضور و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام و جمعی از اندیشمندان، پژوهشگران و مسئولان اجرایی و قضائی استانی و کشوری، دهمین نشست تخصصی «حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)»، در سالن شهید آیت الله دستغیب، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس، دکتر کلانتری در ابتدای این همایش ضمن عرض تبریک میلاد نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) و هفته وحدت و میلاد با سعادت امام صادق(علیهالسلام) گفت: با توجه به حملات تروریستی به آستان مقدس حضرت شاهچراغ(ع)، امروز دهمین نشست حقوق بشر آمریکایی در کنار این مضجع شریف برگزار شده است. امیرالمؤمنین علی (ع) میفرماید: «جَعلَ اللّه ُ سبحانَهُ حُقوقَ عِبادِهِ مُقَدِّمَةً لحُقوقِهِ ، فمَن قامَ بحُقوقِ عِبادِ اللّه ِ كانَ ذلكَ مُؤَدّيا إلى القِيامِ بحُقوقِ اللّه ِ» «خداوند سبحان، حقوق مردم راپيش روى حقوق خود گردانيد، پس هر كه حقوق بندگان خدا را رعايت كند، اين كار به رعايت كردن حقوق خدا بيانجامد.» (غرر الحكم : ۴۷۸۰) مشابه جمله معروف «مَن لَم یَشکُرِالمَخلوقَ، لَم یَشکُرِ الخالقَ» است. یعنی در مکتب اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، اولین گام برای رسیدن به خدا، رعایت حقوق بندگان خدا و انسان ها است.
استاد دانشگاه تهران، با اشاره به اهمیت والای جایگاه حقوق انسان در مکتب اهل بیت(ع)، گفت: تعبیری از نبی مکرم اسلام(ص) در کتب شیعه و سنی وارد شده که تأکیدی بر حقوق انسانهاست بدین مضمون، «دَخَلَ عَبدٌ الجَنَّةَ بِغُصنٍ مِن شَوكٍ كانَ عَلى طَريقِ المُسلِمينَ فأماطَهُ عَنهُ» «بنده اى به سبب برداشتن شاخه خارى از سر راه مسلمانان به بهشت رفت.» (الخصال : ۳۲/۱۱۱) این در حقیقت بنیان حقوق بشر در مکتب اسلام و مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است. در داستان گفت و شنود ابن عباس با امیرالمؤمنین(ع) در مسیر جنگ جمل در ذی قار آمده است؛ «دَخَلتُ عَلى أميرِ المُؤمِنين عليه السلام بِذي قارٍ وهُوَ يَخصِفُ حديث نَعلَهُ ، فَقالَ لي : ما قيمَةُ هذَا النَّعلِ؟ فَقُلتُ : لا قيمَةَ لَها! فَقالَ عليه السلام : وَاللّه ِ لَهِيَ أحَبُّ إلَيَّ مِن إمرَتِكُم ، إلاّ أن اُقيمَ حَقّا أو أدفَعَ باطِلاً » «در ذى قار، بر امير مؤمنان عليه السلام در آمدم كه مشغول وصله كردن كفش خويش بود. به من فرمود: "اين كفش ، چند مى ارزد؟" گفتم: ارزشى ندارد! فرمود: "به خدا سوگند كه اين كفش در نزد من ، محبوب تر از فرمان روايى بر شماست، مگر آن كه حقّى را به پا دارم ، يا باطلى را از ميان بردارم."» جایگاه حقوق انسان در مکتب اهل بیت(ع) چنین است که در مقابل فرهنگ و تمدن دنیای غرب قرار دارد؛ تمدنی که یکی از اصول اساسی آن دنیا گرایی محض است و همه چیز صرفا در خدمت دنیای بشر است. همه اصول و ارزشهای آسمانی و کهن بشری باید در مقابل دنیاگرایی محض انسان غربی و سلطهجویان غربی ذبح شود تا دنیای فرعونها و نمرودهای زمان تأمین شود. تفاوت از کجا تا به کجاست؟!
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی ایران در نقد اصول فکری جوامع لیبرال غربی گفت: یکی از اصول اساسی و زیر ساخت اصلی حقوق بشری که غرب و آمریکا مدعی آن هستند، دنیاگرایی محض است. اصل دیگری که در فرهنگ و تمدن و حقوق بشر غربی است، ذبح کردن اصول اخلاقی بشر و نابود کردن آن است که همه پیامبران الهی از بدو تاریخ تا به امروز منادی آن بودهاند و به دنبال آن جایگزین کردن یک سلسله ارزشهای ضد بشری است. به تعبیر شهید مطهری؛ اصول اخلاقی بر مبنای مکتب ماکیاول ایتالیایی و نیچه، زیر ساخت سیاستورزی در دنیای غرب شد. آنها با صدای بلند فریاد برآوردند که هیچ اصل اخلاقی قابل احترام نیست و هرچه هست تنها قدرت است.
دکتر کلانتری در ادامه به سخنان ضدحقوق بشری نیکولو ماکیاولی، نظریه پرداز و سیاستمدار ایتالیایی (۱۴۶۹-۱۵۲۷م) و همچنین فریدریش نیچه فیلسوف آلمانی (۱۸۴۴ –۱۹۰۰م)، پیرامون زمامداری و حکومت بر مردم و دین اشاره کرد و اظهار کرد: ماکیاولی می گوید: "در سیاست، اصل سیادت است و در این راه هرچیز جایز است؛ دروغ، فریب، مکر و خیانت." شهید مطهری میگوید در باور نیچه دین باید از عرصه زندگی بشر رخت بربندد، زیرا گفتگوی برادری و برابری و صلح و رعایت حقوق زنان و رنجبران و امثال این سخنان و.... همه از دین آمده است. او معتقد است همه اصول اخلاقی برآمده از دین است و دین باید از زندگی بشر ریشهکن شود. دین، خدعه و تزویر و فریب است و مایه فقر و ضعف و انحطاط است و باید این اصول را خراب کرد و اصول زندگی خواجهگی اختیار نمود. سپس در توضیح این اصول میگوید: فکر خدا و زندگی اخروی را باید کنار گذاشت. باید رأفت و رقّت قلب را دور انداخت. رأفت از عجز است، فروتنی و فرمانبرداری از فرومایگی است، حلم و حوصله و عفو و اغماض از بی همتی و سستی است. مردانگی باید اختیار كرد. بشر باید به مرحلهی مرد برتر برسد. مرد برتر آن است كه از نیك و بد برتر باشد، عزم و اراده داشته باشد. (ر.ک. مجموعه آثار شهید مطهری . ج۲۳، ص: ۲۵۸).
وی تصریح کرد: سیاست امروز دنیای غرب و حقوق بشری که آمریکا مدعی آن است بر پایه این تفکر بنا شده است. تفکری که نه اعتقاد به وحی دارد و نه دین و نه ارزشهای اخلاقی، بلکه آنچه برای او اهمیت دارد، برتری طلبی و آقایی بر جهان است. اگر برای این آقایی لازم باشد میلیون ها انسان قتل عام شوند از دید آنان جایز است. غرب، دستگاه مخوفی به نام داعش درست کرد و چندین کتاب چاپ کردند، از جمله کتابی که روزنامهنگار آلمانی- یورگن تودنهوفر- به نام "ده روز با داعش از درون دولت اسلامی" تألیف کرد. او با تمام رهبران داعش مصاحبه کرد و پرسید بر اساس مرام شما، همه پیروان مکتب اهل بیت(ع) باید قتل عام شوند؟ آنها تأیید کرده و میگویند بله همین است! میپرسد میلیون ها انسان بر روی کره زمین پیرو مکتب اهل بیتند! میگویند همه باید سر بُریده شوند. میگوید هفتاد میلیون پیرو اهل بیت فقط در ایران است!؟ آنها پاسخ میدهند که این هفتاد میلیون باید سرشان بریده شود. اینها مرام همان جریانی است که پیروان ماکیاولی و نیچه در دنیای امروز تحت عنوان داعش بهوجود میآورند که ما گوشه کوچکی از آن را در حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع) دیدیم. کودکان خردسال، دانشآموز، مادر، پدر و همه را به گلوله میبندند و افتخار میکنند. اینها گوشهای از مرامی است که بر اساس مکتب نیچه شکل میگیرد. آنها عنوان افراطگرایی اسلامی به آن میدهند؛ که حقیقتاً با اسلام راستین هیچ ارتباطی ندارد. اینها جریاناتی است که استکبار جهانی بر مبنای سیاستهای شیطانی خود طراحی کرده و افرادی را مسخ کرده و مسلح نموده و با انواع تجهیزات به جان مردم جهان میاندازد، بدون توجه به اینکه سنی هستند یا شیعه یا ایزدی یا مسیحی یا یهودی؛ و همه را به خاک و خون میکشند و با قرار دادن مارک اسلامی بر آن، باعث ایجاد اسلام هراسی و بدبینی ملل جهان نسبت به اسلام میشود. وقتی آن سیاست شیطانی حاکم میشود که همه چیز را در پرتو قدرت میبیند و در پرتو زر و زور و تزویر حکومت میکند به کسی رحم نمیکند و برایش شیعه و سنی و یهودی و مسیحی تفاوت ندارد. فقط قدرت برای او مهم است.
تولیت حرم مطهر گفت: مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) میفرمایند: «ما تا مدّتی پیش گمان میکردیم که این غربیها و آمریکاییهایی که پرچم حقوق بشر را به دروغ در دست گرفتهاند، برای بشر آسیایی و آفریقایی و آمریکای لاتین و مانند اینها ارزشی قائل نیستند و ارزش را فقط برای خودشان قائلند؛ امّا حالا معلوم شد که برای هیچ بشری ارزش قائل نیستند و اگر یک وقت خواستها و شهواتشان اقتضا کند حاضرند هر نوع انسانی را، مربوط به هر منطقه از عالم که باشد، نابود کنند... دیدید که در آمریکا، یک گروه را که به گفته دولت آمریکا «عقیده انحرافی داشتند»، کشتند. حالا عقیده آنها برای ما درست هم روشن نیست؛ امّا آنها که میگویند عقیده اشکالی ندارد و همه آزادند! در همان روزها رئیسجمهور و مسؤولین عالی رتبه آمریکایی، ایستادند تا برای همجنسبازان حقوقی قائل شوند! پس، داشتن یک عقیده منحرف و غلط و باطل، چه جرمی محسوب میشود که جمع شدند و اینها را نابود کردند و در آتش سوزاندند!» (دیدار کارگزاران حج/ ۰۸/۰۲/۱۳۷۲) در زمان حکومت کلینتون حدود هشتاد زن و مرد و کودک را در کلیسا محاصره کرده و همه را در آتش سوزاندند.(سوزاندن اعضای فرقه داوودیه) با اینکه مدعی آزادی عقیده بودند ولی به جرم اعتقادات آنها را کشتند. این همان حقوق بشر آمریکایی است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه حقوق بشر در اسلام گفت: ارزش حقوق بشر در اسلام کاملاً روشن است. چه چیز از این بالاتر که بشر، خلیفه خدا بر روی زمین است. « وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ» (سوره اسراء، آیه ۷۰) امیرالمؤمنین(ع) میفرمود، اگر کسی بخواهد به خدا برسد باید به حقوق انسانها رسیدگی کند و حقوق آنها را مراعات کند. مکتب اسلام چنین است. از آن طرف حقوق بشر اروپایی، آمریکایی و غربی با همه مختصاتش امروز در دنیا قابل مشاهده است. با توجه به این دو اصل، وظیفه اصلی عمل به رهنمود مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) مبنی بر جهاد تبیین و روشنگری است. بایستی واقعیتها را به نسلهای جدید و ملتهایی نشان داد که در هجمه امپراطوری رسانههای غربی گرفتار شدند و به سمت ارزشهای فاسد و ضد بشری غرب متمایل میشوند. تبیین و روشنگری و نشان دادن ارزشهای اسلام و نشان دادن دروغها و فریبهایی که استکبار جهانی به خورد تودهها میدهد، جزء وظایف است. این روشنگری وظیفه علما و اندیشمندان و نخبگان و اساتید و حوزههای علمیه است، که در این همایش سعی شده گوشهای از آن نشان داده شود.