پنجشنبه ۶ مهر ۱۴۰۲، با حضور خانم دکتر انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور و سرکار خانم زهرا یقطین، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری فارس، پنل تخصصی با موضوع «زنان و کودکان، قربانیان اصلی تروریسم تکفیری» از مجموعه پنل های دهمین نشست ملی «حقوق بشر آمریکایی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی)»، در سالن شهید آیت الله دستغیب حرم مطهر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، دکتر انسیه خزعلی، در این نشست گفت: مسأله تروریسم و حقوق بشری که آمریکا مطرح میکند بر کسی پوشیده نیست. آمریکا به عنوان یک تروریسم دولتی است که از همه حرکات تروریستی که بشریت را هدف گرفته است، دفاع میکند. تروریسم آمریکا و تروریسم صهیونیسم هر دو یکی بوده و به پشتوانه یکدیگر در سراسر دنیا جنایت میکنند. مردم آمریکا در کشور خودشان هم از این مسأله در امان نیستند. سالانه هزار و سیصد کودک زیر هفده سال در آمریکا کشته شده و پنج هزار و هشتصد کودک زخمی میشوند. عراق، سوریه، افغانستان و ایران از جمله کشورهایی هستند که هدف حملات تروریستی واقع شدهاند.
وی ادامه داد: بخشی از این حملات بهصورت نظامی و بخشی بیوتروریسمی است. دو هزار تُن سلاح با اورانیوم ضعیف شده علیه مردم عراق استفاده شده است. که به همین دلیل در عراق سرطان صدها برابر افزایش پیدا کرده است. پانصد هزار کودک در عراق به واسطه تحریم جانشان را از دست دادهاند. در ایران نیز به واسطه تحریم دارو در بیماریهای خاص شاهد از بین رفتن هموطنانمان هستیم. روزانه شاهد جنایات متعددی در افغانستان، سوریه و فلسطین هستیم. در افغانستان نظامیان معترفند که برای پاکسازی معابر، بهوسیله اسباب بازی و شکلات از کودکان افغان بهره جستند. در سوریه با یک حمله شصت و چهار زن و کودک به قتل میرسند. و در فلسطین که روزانه کودکان به قتل میرسند.
دکتر خزعلی با اشاره به آمارهای تکان دهنده تعرضات جنسی در آمریکا گفت: جنایاتی که گاه در قالب غذایی و گاه در قالب نظامی است. گاهی هم بهصورت جنسیتی و جنسی است که در سالهای اخیر شاهد شدت گرفتن آن هستیم. در آمریکا شش هزار مدرسه دولتی وجود دارد که به سبب پنهان نمودن جنسیت کودکان از والدین و ترغیب به جنسیت دیگر و ارتباط با جنس همسان خود، مورد اعتراض بالای والدین قرار گرفته است. سالانه هزار کودک در آمریکا مورد سوء استفادههای جنسی قرار میگیرند. شصت درصد زنان آمریکا مورد سوء استفاده جنسی قرار میگیرند. هشتاد و نُه درصد زنان مشکل خود را آزار جنسی میدانند که در آمریکا اعمال میشود.
معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور گفت: همچنانکه رئیس محترم جمهور در سازمان ملل اشاره کردند، خدشهای که به خانواده وارد شده است و حملهای که علیه خانواده صورت میگیرد و خانوادههای گونههای مختلف و مسائل جنسیتی گونههای مختلفی که در جامعه مطرح میشود، جنایتی علیه بشریت است و نسل آینده را تحت تأثیر قرار میدهد. وظیفه داریم در مقابل این مسأله بایستیم. این مسائل از غرب به جوامع شرقی راه مییابد و گاه در قالب قانون و گاه اجبار به پذیرش بعضی گونههای جنسیتی به برخی کشورها تحمیل میشود.
وی با بیان اینکه گروههای مردمی و تشکلها وظیفه روشنگری، اتحاد و شبکهسازی دارند، گفت: دولت نیز وظیفه دارد از نظر حقوقی پیگیری کند. اینکه در بخش رسانه ضعیف هستیم یک اشکال است. صدای ما از سوی خود ما شنیده نشده و دیگران صدای ما را به گونه دیگری القاء کردهاند و زن ایرانی، قدرت، توانمندی، کرامت و ارزشمندی او را جور دیگری بیان کردهاند. وظیفه داریم وضعیت نامساعد حقوق بشری که در آمریکا وجود دارد را به جهان اعلام کنیم.
دکتر خزعلی پیرامون مسأله عدم امنیت زنان در آمریکا و جامعه غربی متظاهر به آزادی و دموکراسی گفت: در غرب علیرغم ادعاهایشان افول خانواده، تزلزل بنیان خانواده، همجنسگرایی، صدور امتیاز علنی و قانونی به همباشان جنسی بدون تأهل و ازدواج، و افزایش فرزندان خارج از چارچوب ازدواج را شاهد هستیم. اگرچه مردم معتقدند خانواده بنای اصلی است، اما آمریکا وضعیتی را ایجاد کرده است که بیشترین تزلزل خانواده در کشورهای غربی به چشم میخورد. بسیاری از بارداریهای در سن پایین و بدون ازدواج، یکی از معضلات کشورهای غربی است. یکسوم زندانیان زن در آمریکا است. تیراندازی جمعی، تجاوز جنسی که در ارتش آمریکا صورت میگیرد، رو به افزایش است. بیش از پنجاه درصد زنان زندانی در آمریکا والدین کودک خردسال هستند و نرخ خودکشی زنان رو به افزایش است. اینها مواردی از قربانی بودن زنان و کودکان است.
وی ادامه داد: حفظ حریم زنان ما برایشان ناخوشایند است. آنان مانع حفظ حجاب و عفاف زنان که برای پیشگیری از آزار در محیط اجتماعی انتخاب کردهاند، میشوند. گاهی زنان، خود، قربانی هستند و گاهی وسیلهای برای قربانی کردن دیگران و قربانی شدن خودشان هستند. در این میان یکی از مسائل مهم، رسانهها و فضای مجازی است که آنها را تخدیر کرده و بدین وسیله حقیقت را قلب و دگرگون جلوه میدهند. به عنوان نمونه بحث سقط جنین را آنچنان زیبا جلوه میدهند با این عنوان که "تو مدیر بدن خود هستی! " و بدین گونه او به بارداری خودخواسته پایان داده و طفلی را قربانی میکند. مادری که مهر او به فرزندش زبانزد است را تا به کجا سوق میدهند! شیوههای تروریسم جدید در قالبی زیبا طراحی میشوند. خداوند در آیه 204 سوره بقره میفرماید: « وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَى مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ» « و از مردم، کسانی هستند که گفتار آنان، در زندگی دنیا مایه اعجاب تو میشود؛ (در ظاهر، اظهار محبّت شدید میکنند) و خدا را بر آنچه در دل دارند گواه میگیرند. آنان، سرسختترین دشمنانند.» اهداف خود را در قالب زیبا ارائه داده و انسان را از درون تهی میکنند. در ادامه خداوند در آیه 205 سوره بقره میفرماید: « وَإِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْفَسَادَ» « هنگامی که روی برمیگردانند (و از نزد تو خارج میشوند)، در راه فساد در زمین، کوشش میکنند، و زراعتها و چهارپایان را نابود میسازند؛ (با اینکه میدانند) خدا فساد را دوست نمیدارد.» لذا ما وظیفه داریم در گروهها و تشکلها در برابر این هجمه بایستیم و در برابر این جنگ ترکیبی و نرم و شناختی که نسل و خانواده و زن را نشانه گرفته است، ایستادگی کنیم.
معاون رئیس جمهور با ذکر این نکته که باید بر روی مسأله قاچاق زنان و کودکان و امنیت روانی و شغلی و جنسی بانوان بهصورت جدی تمرکز کرد و برنامهریزی نمود، گفت: بخش عمدهای از مسائل خانواده نیز به آقایان مربوط میشود که بایستی تحت آموزش قرار گیرند. باید در موارد تروریسم جنسیتی و استفاده از زنان در بسیاری از این عملیاتها همچون جریانات سال گذشته که از زنان به عنوان قربانی و ابزاری برای اهداف شوم خود بهره جستند، هوشیار بود. گاهی زنان در عملیات انتحاری وسیله هستند، همچون عملیات انتحاری که توسط یک زن برای به شهادت رساندن شهید دستغیب صورت گرفت. لذا در بسیاری اهداف شوم زنان دچار آسیب شده و مورد سوء استفاده قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: توجه به تروریسم هویتی و نشانه رفتن مادران مسأله بسیار مهمی است که باید مورد توجه و روشنگری قرار گیرد. در برابر بردگی جنسی که به شکلهای مختلف صورت گرفته و در داعش به گونهای و در غربزدهها به گونه دیگری صورت گرفته، باید ایستاد. امید است بتوانیم با همت و حمیت عزیزان و خواهران در شهر شیراز پایگاهی برای حفظ خانواده و انتشار فرهنگ اصیل ایرانی_اسلامی داشته باشیم. رویداد خانواده را با همین هدف آغاز کردیم که بتوانیم در مقابل تروریسمی که خانواده و هویت را مورد هدف قرار داده است بایستیم. نُه کارگروه ایجاد کردیم تا بتوانیم در ترویج سبک زندگی ایرانی_اسلامی و ترغیب به شکل گیری خانواده مطلوب و طراز انقلاب اسلامی و ایجاد فرهنگ صحیح خانواده پیش برویم. در بخشهای مختلف اعم از خانواده و بازی، خانواده و تغذیه سالم، خانواده و فرهنگ ناملموس، خانواده و محیط زیست، خانواده و مدلباس، خانواده و جمعیت، خانواده و موفقیت و مهارت و خانواده و سلامت، که افراد متخصصی در رأس آنهاست، نیاز به فرهنگسازی داریم تا بتوانیم فرهنگ اصیل خانواده مطلوب و خانواده طراز را نشر دهیم. به تعبیر رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) «فرهنگ بهمعنای هوایی است که ما تنفس میکنیم.» لازم است این هوای تنفس، مسموم نبوده و سالم باشد. دشمن به دنبال مسموم نمودن این هوا و زدودن هویت بهوسیله وارد کردن فرهنگ وارداتی غربی است. از یک طرف اصالتهای خود را باید حفظ کنیم و از سوی دیگر فرهنگ نفوذی و آنچه که در فرهنگ ما رخنه کرده و آن را مخدوش نموده، بزداییم و فرهنگ را سالمسازی کنیم تا بتوانیم برای رسیدن به تمدن بزرگ اسلامی، حرکت خوبی در گام دوم انقلاب اسلامی برداریم.