چهارمین محفل انس با قرآن کریم «بشری» بهمناسبت ۱۷رجب سالروز بزرگداشت شهادت حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، با حضور تولیت و زائران و مجاوران حرم مطهر در شبستان امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری در این مراسم، ضمن برشمردن فضائل و مناقب سیدالسادات الاعاظم، گفت: حضرت احمدبن موسی(علیهماالسلام) دارای فضائلی بودند، از جمله اینکه ایشان هم سخیّ، هم کریم، هم عالم و هم شجاع و اهل قرآن بودهاند. عبارت «اهلُ القرآن» یک تعبیر روایی است. اهالی قرآن کسانی هستند که به قرآن وصل هستند و سر سفره قرآن حضور مییابند. در شرح حال حضرت احمدبن موسی(ع) بیان شده است که ایشان با دست خود، هزار قرآن کتابت کردند.
وی با بیان اینکه کتابت قرآن، افتخار بزرگی بود که پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) مسلمانان را به سمت آن هدایت مینمود، گفت: اولین کاتبان وحی در خدمت رسول خدا(ص) بودند که برجستهترین ایشان، حضرت امیرالمؤمنین، علی(علیه السلام) بود و به همین دلیل، عنوان کاتب قرآن کریم به ایشان تعلق گرفته بود. پس از آن، این سنت، در طول تاریخ در میان خاندان اهل بیت(علیهم السلام) استمرار یافت. کارِ کاتبان قرآن این بود که قرآن را ترویج و نشر میدادند؛ قرآن را مکتوب کرده و در اختیار دوستداران قرآن قرار میدادند و اینگونه قرآن، در خانههای مردم انتشار پیدا میکرد و همه از برکت آن بهرهمند میشدند.
عضو هیأت علمی دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: با مطالعه تاریخ قرآن میتوان دریافت که نشستن امروز ما سر سفره قرآن، به برکت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است. این مسأله به لحاظ تاریخی قطعی است. پیامبر اکرم(ص) فرمود: «إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ اَلثَّقَلَيْنِ مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِي كِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي وَ إِنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ اَلْحَوْضَ» (التعجب من أغلاط العامة فی مسألة الإمامة، جلد۱، صفحه۱۵۰) «من بهجاى خود گذارم در ميان شما ثقلين را كه تا بدانها بچسبيد هرگز گمراه نشويد. كتاب خدا باشند و عترتم اهل بيت و خاندانم كه راستش آن دو هرگز از هم جدا نشوند تا بر سر حوض(كوثر) بر من وارد شوند.» تا قیامت ایندو از هم جدا نمیشوند. برخی افرادی که فقط ظواهر را مینگرند.
این استاد حوزه و دانشگاه پیرامون نقش اهل بیت(ع) در جهان اسلام گفت: اولین نقشی که اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در اسلام ایفا کردند، حفظ کردن همین قرآنی است که در سرتاسر جهان اسلام و در میان همه مردم جهان وجود دارد. تنها کتاب آسمانی که بدون ذرهای کم و زیاد شدن در میان بشریت وجود دارد، قرآن است. به همین دلیل زمانیکه قرآن به زبان مردم آمریکا ترجمه شده و وارد زندانهای آمریکا شد، تعداد مجرمان کاهش پیدا کرد. حتی غیر مسلمانان نیز سر سفره قرآن نشستند و ناخودآگاه از آن بهرهمند شدند. قرائتی که با آن قرآن را تلاوت میکنیم، با روایت «حفص از عاصم» است که در کل جهان اسلام قرائت رایجی است. در میان هشت قاری بزرگ قرآن، قرائتی که هم در جهان تشیع و هم در جهان اهل تسنن از آن استفاده میکنند، همین قرائت است. عاصم یکی از شاگردان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و این، گوشهای از نقش اهل بیت(ع) در ماندگاری قرآن است. اهل بیت(ع) در تفسیر قرآن و تدبر در قرآن نقش با عظمتی دارند و در حفظ قرآن از تحریف نیز دارای نقش منحصر به فردی هستند. این نقش تا پایان دنیا توسط اهل بیت(ع) استمرار دارد.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، ادامه داد: ما در جوار مرقد ملکوتی یکی از فرزندان اهل بیت(ع) هستیم. یعنی کسیکه با دست مبارک خود هزار قرآن نوشت و در میان مسلمانان نشر داد. اینگونه میتوان به نقش اهلبیت(ع) در حفظ و نشر قرآن کریم پی برد. برپایی این محفل نورانی به برکت حضرت احمدبن موسی(ع) و اهلبیت عصمت و طهارت(ع) است. از خداوند متعال خواستاریم که هیچگاه دست ما را از دامان قرآن و عترت کوتاه نفرماید و توفیق شناخت بیشتر قرآن و عترت رسول(صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را به همه ما عطا فرماید.