سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 222067
تاریخ انتشار: 1403/02/26
تولیت حرم مطهر: حضرت احمدبن موسی(ع)، همه هستی خود را در طبق اخلاص نهاد، تا مسیر ولایت، گرفتار مشکل و انحراف نشود

HyperLink

عصر امروز چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، همزمان با ششم ذی القعده روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، همایش بزرگ «افتخار خدمت»، با حضور بیش از دو هزار خادم افتخاری حرم مطهر، در شبستان امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.    

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری تولیت حرم مطهر، در این همایش ضمن تبریک سالروز بزرگداشت سید السادات الأعاظم حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ(علیه‌السلام)، و نیز تبریک دهه پر خیر و برکت کرامت و میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه(سلام‌الله‌علیها) و نیز میلاد خجسته حضرت ثامن الحجج، علی بن موسی الرضا(علیه‌السلام) به محضر محبان اهل‌بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام)، به‌ویژه خادمان مخلص و بزرگوار این آستان مقدس و ملکوتی گفت: این اجتماع بزرگ که با حضور جمعی از خدام آستان مقدس امام رضا(ع) برگزار شده است، جهت ادای احترام و ادب، و تقدیم سلام به پیشگاه با سعادت امین ولایت، حضرت احمدبن موسی(علیهماالسلام) است، که حقیقتاً حق بزرگی بر گردن مردم این شهر و استان و سراسر کشور اسلامی دارد.

 

وی اظهار کرد: امین ولایت، مفهومی است که امروز، برای ما که خدمتگزاران این آستان مقدس هستیم، بسیار حساس، پرمحتوا و پرمعنا است. ولایت الهیِ اهل بیت(ع)، همواره مورد هجوم دشمنان قسم خورده اسلام راستین بوده است. وقتی شخصیت بزرگ و انسان عالیقدری همچون احمدبن موسی(ع)، خود را خرج ولایت کرده و هستی خود را در طبق اخلاص قرار می‌دهد، تا مسیر ولایت و امامت، به‌درستی طی شده و گرفتار انحراف نشود، این ارزشِ بسیار والا و ذی‌ قیمتی است که ما در عصر انقلاب اسلامی و در عصر فراز و نشیب‌های جهانی، عظمت امر ولایت را بهتر متوجه شویم.

 

تولیت حرم مطهر با بیان اینکه ستون خیمه ولایت، همواره ائمه معصومین(ع) بوده‌اند، گفت: آن روزگاری که دسیسه‌های مختلفی پیش روی تشیع قرار گرفت، تا مسیر امامت را به انحراف بکشاند، انسان بزرگی مانند احمدبن موسی(ع)، فرزند ارشد امام موسی کاظم(ع)، همه هستی خود را در طبق اخلاص نهاد، تا مسیر امامت و ولایت، گرفتار مشکل و انحراف نشود. روزی که ایشان احساس کرد، حضرت امام رضا(ع) در ایران، با مشکل روبروست و بیم جان آن حضرت می‌رود، با همه خاندان و همه موالیان اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع)، به قصد حمایت و دفاع از حریم ولایت و امامت، حرکت کرد؛ و در چنین مکانی، جان خود را تقدیم پروردگار کرده و به شهادت رسید؛ و البته شهادت ایشان بحمدلله برکات زیادی، هم برای مردم این سرزمین، هم برای ایران اسلامی و هم برای جهان اسلام به همراه داشت. ما امروز در همان مسیر حرکت می‌کنیم. اگر خداوند توفیقی به عنوان خادم حرم، و خدمتگزار سومین حرم اهل بیت(ع) داده است، حقیقتاً، جا پای حضرت احمد بن موسی(ع) گذاشته‌ایم، یعنی دفاع از حریم ولایت، یعنی حرکت در مسیر ولایت و امامت، و عشق‌بازی در مسیری که خاندان عصمت و طهارت(ع)، آن را به همه ما آموزش داده‌اند.

 

وی با اشاره به آیین رونمایی از سند «شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع)» که پیش از این مراسم، در شبستان امام خمینی(قدس سره) برگزار شد، گفت: امروز، به لطف پروردگار، سند شیراز، سومین حرم اهل‌بیت(ع)، در همین مکان مقدس، رونمایی شد. این یک عزم جمعی، یک وحدت نظر و یک همدلی کم‌نظیر، در استان فارس است، که طی آن، همه مسؤولان در رده‌های مختلف، دست در دست یکدیگر داده‌اند تا شیراز و این حرم نورانی و مقدس، به تراز سومین حرم اهل بیت(ع)، دست یابد؛ طی این کار، هدف‌گذاری صورت گرفت، سند تدوین شد، و جمعی از دانشمندان، اندیشمندان و فرهیختگان شیراز، استان فارس و سایر استان‌ها، چند هزار ساعت، دست به دست هم دادند تا سند سومین حرم، تحت عنوان «شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع)» به سرانجام برسد. این، یک نقشه راه برای حرکت، یک گام اولیه، یک زیرساخت فکری و اندیشه‌ای است، تا مسیر آینده شهر شیراز و استان فارس و سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران اسلامی، مشخص گردد.

 

وی اظهار کرد: سال گذشته که خدمت مقام معظم رهبری(دام‌ظله) مشرف شده بودیم، حضرت آقا بدین مضمون فرمودند: « بنده در سفر خود به شیراز، اعلام کردم که آنجا، سومین حرم اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) در ایران است. شما همه همت خود را به‌کار بگیرید تا به این تراز کشوری و جهانی دست یابید.» این مطالبه‌ای از ناحیه سکان‌دار کشتی ولایت در عصر ماست. برای درک اهمیت این حرم مطهر باید عرض کنم، چندی پیش که مجدداً توفیق دیدار با مقام معظم رهبری(دام‌ظله) را داشتم، ایشان فرمایشی بدین مضمون داشتند، «سلام مرا خدمت حضرت احمدبن موسی(ع) برسانید؛ البته من هر روز خودم، از اینجا خدمت ایشان سلام می‌دهم.» اهمیت این مضجع شریف، و حضور امین ولایت که همه هستی خود را تقدیم اسلام راستین و اهل بیت(ع) نموده است، چقدر والاست که مقام معظم رهبری(دام‌ظله)، هر روز خدمت ایشان تقدیم سلام می‌کنند.

 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام با اشاره به این موضوع که باید به جایگاه پرخیر و برکتی که خداوند نصیب خدام حرم مطهر کرده است، توجه داشته باشیم، گفت: خواهش بنده این است که این توفیق بزرگ الهی را که البته با سختی، کمبودها و مشکلاتی همراه است و بنده از آن مطلعم، دائماً به قصد قربت، به‌روزرسانی کنیم. خدمت به اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) را به قصد تقرب الی الله، دائماً در وجود خود یادآوری کنیم. در نتیجه، خدمتگزاری ما، در شأن اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) قرار می‌گیرد. خداوند در آیه ۲ سوره مبارکه حجرات می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَنْ تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ وَأَنْتُمْ لَا تَشْعُرُونَ» یعنی «ای کسانی که ایمان آورده‌اید! صدای خود را فراتر از صدای پیامبر نکنید، و در برابر او بلند سخن مگویید (و داد و فریاد نزنید) آن گونه که بعضی از شما در برابر بعضی بلند صدا می‌کنند، مبادا اعمال شما نابود گردد در حالی که نمی‌دانید!». شأن رسول الله چنین است. تن صدای ما نباید از تن صدای پیامبر(ص) بالاتر باشد. این آیه به ما می‌آموزد، که مراقب باشیم تا صدای ما در محضر رسول خدا(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، بلند نشود؛ شأن آن‌ها را رعایت کنیم. شأن خدمتگزاری در اعتاب مقدسه، بایستی متناسب با شأن اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) باشد، خدمتگزاری خالصانه و صادقانه‌ای باشد که در محضر پدر ائمه، حضرت امیرالمؤمنین(ع) امانت بگذاریم تا  این امانت، در روزی که دست‌ها خالی است، بتواند دستگیر ما باشد. بایستی این امر را تمرین کرد. اکثر کارهای این حرم را خادمان افتخاری انجام می‌دهند و بنده از آن‌ها سپاسگزارم. از قرن‌ها قبل نیز، چنین بوده است که خود مردم، حرم‌ها را اداره می‌کردند، و توصیه مؤکد مقام معظم رهبری(دام‌ظله) این است، که این‌گونه کارها باید توسط خود مردم، مدیریت شده و انجام گیرد.

 

وی اظهار کرد: در ایام نوروز که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، درکمتر از یک ماه، بیش از یک میلیون و دویست هزار زائر، به این حرم مطهر مشرف شدند؛ از استقبال زوّار گرفته، تا سایر خدماتی که به اقتضای ماه مبارک رمضان و اطعام چندین هزار روزه‌دار بود، همین جمع خدام انجام دادند. همه خدمات، مردمی بوده است. پشتیبان مالی حرم مطهر نیز، مردم هستند. این حرم مطهر، دارای بودجه دولتی نیست و از طرف کمک‌های مردم، اداره می‌شود؛ و به لطف خداوند، آستان مقدس این امامزاده واجب التکریم، روز به روز بهتر و پر رونق‌تر می‌شود. با هدف از رونق انداختن این حرم مطهر، حمله تروریستی به این بارگاه منور صورت گرفت، اما علی‌رغم این حمله ددمنشانه و سبوعانه، به لطف خداوند متعال، آستان مقدس رونق بیشتری یافت. تا پیش از این، بیشتر زوار، از استان فارس بودند، اما امروز، از سراسر ایران و حتی کشورهای مختلف جهان، به حرم مطهر مشرف می‌شوند؛ از شما برادران و خواهران و همه خادمان مخلص اهل بیت(علیهم السلام) که در راستای خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران این بارگاه منور، از هیچ  تلاش و کوششی فروگذار نمی‌‌کنید، خالصانه تشکر می‌کنم.

 


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر




گزارش های تصویری


جست و جو در سایت