سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 222089
تاریخ انتشار: 1403/3/3
تولیت حرم مطهر: شهید دکتر آیت الله رئیسی، یک رئیس جمهورِ تراز انقلاب اسلامی بود، باید در انتخابات پیش‌رو، چنین الگویی را مد نظر داشته باشیم

HyperLink

سوم خردادماه، مراسم سومین روز شهادت جانگداز رئیس جمهور فقید، خادم الرضا(ع)، حضرت آیت الله رئیسی و همراهان معزز ایشان، با حضور زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، در شبستان امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.  

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، در این مراسم، تولیت حرم مطهر، حجت الاسلام والمسلمین دکتر کلانتری، ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت آیت الله رئیسی و هیأت همراه، گفت: با شهادت جمعی از مردان خدا؛ آیت الله رئیسی، رئیس جمهور شهید، خادم الرضا(ع) و خادم ملت؛ و جمعی از همراهان فرهیخته و برگزیده امت اسلام، داغ سنگینی بر دلت این امت نشست. به پیشگاه حضرت بقیةالله الأعظم، امام عصر(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، مقام معظم رهبری(حفظه‌الله)، سکان‌دار کشتی ولایت در عصر حاضر، و نیز به پیشگاه امت اسلام و مردم بزرگ ایران و جمع حاضر، تسلیت عرض می‌نمایم. از خداوند متعال می‌خواهیم که این مصیبت بزرگ را بر دل‌های ما هموار گرداند و پاداش این مصیبت را نصیب مؤمنین و کشور اسلامی بگرداند.

 

وی اظهار کرد: «یَومٌ عَلی آلِ الرسولِ عَظیمٌ»؛ گفته شده است زمانی که شیخ مفید از دنیا رفت، این عبارت از ساحت مقدس امام عصر(عج) صادر شده است. این درد آن قدر بزرگ است که بر خاندان پیامبر(ص) نیز بزرگ است. شهادت جمع مردان خدا، جمله امام عصر(عج) را در ذهن انسان تداعی می‌کند. عظمت این مصیبت به چه دلیل است؟ روزانه افراد مختلفی از دنیا رفته یا به شهادت می‌رسند، چرا این مصیبت بزرگ است؟ زیرا در این حادثه غم‌بار، انسان‌هایی را از دست دادیم که در عصر خود، الگو و نمونه بوده‌اند. ‌مؤمنان نمونه بودند. پیدا کردن این نمونه‌ها کار ساده‌ای نیست. هرکس در درجه‌ای از ایمان قرار دارد، اما انسانی که بتواند به جایگاهی برسد که الگو و نمونه شود، همان چیزی است که قرآن، هم در مورد حضرت ابراهیم(ع)، و هم در مورد نبی مکرم اسلام(ص) فرموده است؛ « لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ...» (سوره احزاب، آیه۲۱)، « مسلّماً برای شما در زندگی، رسول خدا سرمشق نیکویی بود...»

 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، با بیان اینکه اولین ویژگی که زیربنای همه ویژگی‌های شهید آیت الله رئیسی است، تقوا می‌باشد، گفت: تقوا، ویژگی اتصال مستمر انسان، به خداوند بزرگ است. یعنی انسانی که در او، ریا، عُجب، کِبر، تکبر و غرور دیده نمی‌شود. این‌ها مسأله کوچکی نیست و درجه بالایی از ایمان است. انسانی که آن‌قدر در مراحل بندگی خداوند رشد کرده است، که جایگاه و پُست و مقام نمی‌تواند تغییری در او ایجاد کند. یاد خدا اجازه نمی‌دهد که انسان، خود و یا پست و مقام و این دنیا را ببیند. کسانی‌که آیت الله رئیسی را دیده‌اند، متوجه شده‌اند که رفتار ایشان در بیست سال گذشته تاکنون که در بالاترین مقام اجرایی کشور اسلامی ایران قرار داشت، تفاوتی نمی‌کرد. این ویژگی بارزی بود. ایشان اهل تکبر، ریا و دورویی نبود. جای تعجب بود که چگونه پُست و مقام نتوانسته است در این انسان بزرگ، هیچ تغییری ایجاد کند. رقبا در مناظره‌های انتخاباتی، هجمه‌های سنگینی به ایشان وارد کردند، اما ایشان در پاسخ فقط فرمودند، « اتَّقُوا اللَّهَ»، «از خدا بترسید» (سوره آل عمران، آیه۱۰۲). بسیاری از مخاطبان در مقابل رسانه، از این همه اهانت‌ و تهمت،‌ عصبانی و برافروخته می‌شدند، اما ایشان در کمال آرامش برخورد می‌کرد و با تذکر قرآنی « اتَّقُوا اللَّهَ» پاسخ می‌داد. اگر تقوا باشد، اثری از تهمت، غرور، تکبر، مقام‌پرستی و دنیا پرستی نیست. تقوای الهی یعنی انسان، در هر لحظه از زندگی خود، خدا را حاضر و ناظر بر خود بداند.

 

وی دومین صفت بارز شهید آیت الله رئیسی را صداقت ایشان دانست و گفت: ویژگی دوم ایشان، که برآمده از همان ویژگی اول است، صداقت و صادق‌الوعد بودن است. نام دولت خود را صادق‌الوعد گذاشتند. صادق بودن با مردم، انقلاب، و آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی، و با رهبر معظم انقلاب اسلامی(حفظه‌الله) که خود را شرعاً سرباز رهبر می‌دانست، از خصوصیات ایشان بود. این‌ها مصادیق صادق‌الوعد بودن است. «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا» (سوره احزاب، آیه ۲۳) «در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند».  شأن نزول این آیه چنین است که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: من و عمویم حمزه، و برادرم جعفر، و پسرعمویم عبیده، با خدای خود عهد بستیم که تا آخر، بر سر پیمانی که با پیامبر اکرم(ص) بسته‌ایم، ایستادگی کنیم. عمویم حمزه در جنگ احد به شهادت رسید، جعفر طیار و پس از آن عبیده، مدتی بعد به شهادت رسیدند. امیرالمؤمنین(ع) فرمودند، ناراحت بودم که آیا من بر عهد خود پایبند نبودم؟ آنها پای عهد خود تا شهادت ایستادند و من نمی‌دانم وضعیتم چه خواهد شد؟ پیامبر اکرم(ص) با این آیه به من بشارت دادند. هر کسی که در جمهوری اسلامی پُستی را اتخاذ می‌کند، این عهد در این پست وجود دارد، چه گفته شود یا نشود. عهد و پیمان با ولیّ فقیه، با خون شهدا، با خانواده‌های شهدا، جانبازان انقلاب و پیمان با آرمان‌های انقلاب در این پُست نهفته است. نمی‌شود پستی را در دست گرفت و راه دیگری رفت. آیت الله رئیسی، تا آخرین لحظه عمر خود، بر اساس همین پیمان‌ها حرکت کرد و صداقت به معنای واقعی کلمه داشت.

 

تولیت آستان مقدس، به تشرف رئیس جمهور فقید در ۲۲ مهر ۱۴۰۰ به حرم مطهر حضرت احمدبن موسی علیهماالسلام، اشاره کرد و گفت: در اولین سفر استانی به شیراز، بر اساس خواست ایشان، در حرم اسکان داشتند، شهید عزیز، به غذایی که برای ایشان تدارک دیده شده بود اعتراض کردند که « چرا دو رقم غذا آماده شده؟ بایستی یک رقم غذا باشد.» مسؤولی که در چنین جایگاهی، هزاران مسأله بزرگ و مشغولیت‌های مختلف، تمام ذهن او را اشغال کرده است، ممکن است چنین مسأله‌ای را فراموش کند، اما انسان صادق آن را فراموش نمی‌کند. صداقت یعنی ظاهر و باطن یکی باشد. این همان پیمانی است که با خدا بسته است. در جمهوری اسلامی، هر مسؤولی پیمان ساده زیستی را بسته است، حتی اگر به زبان جاری نکند. خبرنگار فرانسوی، گزارشی از یک وعده ناهار حضرت امام(ره) در نوفل لوشاتو تهیه کرده بود. در این گزارش آمده بود که؛ سفره کوچکی پهن شد. غذای آن آبگوشت و چند تکه نان بود. (غذای همه ایرانیان و حتی مستضعفان)، حضرت امام(ره) از دفتر کارشان برای صرف غذا تشریف آورده و همراه با خانواده خود که متشکل از همسر و فرزندان و عروس و نوه‌هایشان بود، بر سر سفره نشستند. خبرنگار مدت زمان نشستن و غذا خوردن حضرت امام(ره) کنار سفره را ضبط کرده بود که به هفت دقیقه و پنجاه ثانیه می‌رسید. پس از طی این مدت، ایشان، مجدداً به دفتر کارشان برگشتند. این خبرنگار فرانسوی می‌گوید، ناهار ایشان را که دیدم، یادم آمد که دو سال قبل، یک گزارش از ناهار رهبر کاتولیک‌های جهان، پاپ ژان پل دوم تهیه کرده بودم. در توصیف ناهار رهبر کاتولیک‌ آمده بود؛ میزی که چیده شده بود، دوازده متر، در دو و نیم متر بود. انواع و اقسام غذاهایی که در ایتالیا وجود داشت، روی میز چیده شد. آقای پاپ به تنهایی برای صرف غذا بر سر میز حاضر شد و مدت زمان صرف غذای او، یک ساعت و پنجاه دقیقه شد! خبرنگار فرانسوی می‌گوید، پس از آن، تمام غذاهای باقیمانده به زباله‌دان رفت. تفاوت رهبران از کجا تا به کجاست. رئیس جمهور ما نیز به دو رقم غذا اعتراض کرد و درخواست تنها یک رقم غذا داشت. این همان تقوا، صداقت و راستی است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران،  با بیان اینکه خستگی‌ناپذیری و خدمت به خلق خدا، که از عبادات بزرگ است، دیگر ویژگی شهید جمهور بود، گفت: روایتی در منابع شیعه و سنی نقل شده است که، روزی حضرت موسی(ع) از خداوند سؤال کرد، « لَو کُنتَ عَبداً ما تَصنَعُ لِرَبّک»، خدیا اگر تو هم مثل ما بنده بودی، برای خدای خودت چه می‌کردی؟ در این سؤال، حضرت موسی(ع) می‌خواست اولویت اول خدا را به‌عنوان بنده بداند و دنبال رهنمود است. پاسخی که دریافت کرد چنین بود: « لو کُنتُ عبداً لَخَدِمتُ العِبادَ»، اگر من بنده بودم، قطعاً به بندگان خدا خدمت می‌کردم. این روایت بیانگر عظمت خدمت به خلق خدا است. در روایت دیگری پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید: « دَخَلَ عَبدٌ الجَنَّةَ بِغُصنٍ مِن شَوكٍ كانَ عَلى طَريقِ المُسلِمينَ فأماطَهُ عَنهُ» (الخصال : ۳۲/۱۱۱) « بنده اى به سبب برداشتن شاخه خارى از سر راه مسلمانان به بهشت رفت.». اگر کسی کمر همت ببندد و به یک امت نود میلیونی خدمت کند، چه می‌شود؟ اگر کسی کمر همت ببندد و نه تنها دل امت نود میلیونی را شاد کند، بلکه با تلاش‌های خود، دل امت اسلام را شاد کند، عمل او دارای چه عظمتی است؟ شهید آیت الله رئیسی می‌فرمود: «من خادم الرضا(ع) هستم.» ایشان، این جمله را حتی پس از ریاست جمهوری بیان می‌کرد. او به خدمت در جوار اهل‌بیت(ع) افتخار می‌کرد.

 

وی با اشاره به خدمات گسترده رئیس جمهور شهید، در عرصه های مختلف گفت: ایشان خدمت‌های عظیمی انجام داد و گره‌های زیادی را باز نمود. با انسان‌های نابینا و کوردلی که روز روشن را در چشم دیگران تار می‌کنند، کاری نداریم. در مدت  دوسال و اندی که از خدمت ایشان گذشته است، بیش از دو و نیم میلیون مسکن ساخته شده و یا در حال ساخت است. همان کسانی‌که مانع ساخته شدن مسکن شدند، دائماً نوای ناامیدی و عدم توفیق سر می‌دهند. کارشکنی و ایجاد ناامیدی می‌کنند. از ویژگی‌های بارز آیت الله رئیسی و دولت ایشان، امیدآفرینی و امیدواری بود. این‌ها خواسته‌های مقام معظم رهبری(دام‌ظله) است که دل‌های مردم را ناامید نکنید، روز روشن را در چشم مردم سیاه نکنید.

 

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی،  با بیان اینکه از دیگر ویژگی‌های بارز ایشان، دوری از حاشیه‌ها و عدم حاشیه‌سازی برای کشور بود، گفت: این همه ظلم، تخریب، تهمت و فحاشی به شخص ایشان صورت می‌گرفت، حتی حاضر به دفاع از خود نبود. ایشان فرمود می‌دانم که نظر مقام معظم رهبری(حفظه‌الله) این است که به این حاشیه‌ها وارد نشویم تا مردم ناراحت نشوند، لذا پاسخی نمی‌دهم. این عمل، اوج ولایت‌مداری است. انسانی که حتی اگر احساس می‌کرد نظر رهبری چیست، آن را انجام می‌داد و می‌گفت من طلبه‌ای بیش نیستم و مطیع رهبرم. بخشی از پیام مقام معظم رهبری(دام‌ظله)  بسیار آموزنده است، ایشان می‌فرماید: « همه‌ی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار، چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بی‌وقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.» این شهادت ولیّ خدا در عصر ما، در مورد یک رئیس جمهور است.

 

وی دشمن‌ستیزی را دیگر خصوصیت بارز شهید آیت الله رئیسی دانست و گفت: در عرف بین‌المللی، هرگونه حرکات و سکناتی دارای معنا است. یک مسؤول در عرف جهانی تمام حرکاتش دارای معناست. ایشان دو بار در مجمع سازمان ملل به ایراد سخن پرداختند. کار بزرگ ایشان در این جلسه، بالا بردن و بوسیدن قرآن بود، که با این کار، کل جهان اسلام را تسخیر کرد. در دنیا، دو میلیارد مسلمان وجود دارد که سخنان رهبران خود را در این سازمان دیده بودند، اما تنها رئیس جمهوری که در آن تریبون، که صدها شبکه جهانی به‌صورت زنده در حال انعکاس آن بوده، ومیلیونها نفر شاهد آن هستند، قرآن را روی سر می‌گذارد، شهید آیت الله رئیسی بود. این امر، شامل صدها پیام است. تصویر شهید سلیمانی را بالا می‌برد. همان تصویری که در فضای مجازیِ تحت سلطه استکبار، اجازه نشر آن وجود ندارد و در هر کجا باشد، حذف می‌شود. خداوند به یک رئیس جمهورِ متقیِ خالصِ ولایت‌مدار قدرت می‌دهد، که علی‌رغم میل همه قدرت‌های جهان، این تصویر را در بالاترین تریبون جهان، بالا می‌برد و آن را به مردم نشان داده و صدور فرمان ترور بزرگ‌ترین سردار، توسط رئیس جمهور آمریکا را اعلام می‌کند. این همان فرصت‌شناسی است.

 

دکتر کلانتری تصریح کرد: اگر آن ویژگی‌ها را با این ویژگی دشمن‌ستیزی و استکبارستیزی کنار هم قرار دهیم مصداق آیه شریه ۲۹ سوره مبارکه فتح است؛ «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ»، «در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند.» ما خلاف این مورد را نیز مشاهده کردیم که فردی در پست‌های بالای حکومتی، هنگام صحبت با مردم، به تخریب و توهین و فحاشی می‌پردازد و هنگام مواجهه با دشمنان، لبخند می‌زند. این، بر خلاف دستورات قرآن و باب میل حاکمان فاسد عمل کردن است. اما آیت الله رئیسی، مطابق دستور قرآن «أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» عمل می‌کند. در مدت زمان شهادت تا قبل از تدفین ایشان، بیش از صد هیأت دولتی و دستگاه‌های بین‌المللی برای ادای احترام و عرض تسلیت به ایران آمدند. برخی از این رؤسای جمهور که به ایران آمدند، پس از پیروزی انقلاب سابقه نداشته است که به ایران آمده باشند. مردان خدا، این‌گونه دل‌ها را به سمت خود جذب می‌کنند. «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا» (سوره مریم، آیه۹۶) « مسلّماً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده‌اند، خداوند رحمان محبّتی برای آنان در دل‌ها قرار می‌دهد». این همان وعده الهی است که در خصوص شهید آیت الله رئیسی صدق کرد. عشق به آیت الله رئیسی باعث شد که از کشورهای دور برای ادای احترام به ایران بیایند. برخی با دیدن این فضا خواستند که عقب نباشند و این فضای عزت را درک کرده و کسب وجهه نمایند. شهید دکتر آیت الله رئیسی، یک رئیس جمهورِ تراز انقلاب اسلامی بود.

 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، در پایان، به انتخابات پیش‌رو اشاره کرد و گفت: با انتخابات حساس و زودهنگام ریاست جمهوری، در یک موقعیت حساس مواجهیم. خداوند یک رئیس جمهور تراز انقلاب اسلامی را به همه نشان داد. به برکت خدمت‌های خالصانه شهید رئیسی عزیز، همه مردم، ویژگی‌های یک رئیس جمهور تراز را درک کردند. همین الگو را در مقابل چشممان قرار می‌دهیم تا در انتخاباتی که عن‌قریب، مکلف به شرکت در آن هستیم، چنین الگویی را مد نظر داشته باشیم.


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر




گزارش های تصویری


جست و جو در سایت