چهارشنبه، سوم بهمنماه ۱۴۰۳، حسین جابری انصاری مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا)، به آستان مقدس احمدی و محمدی(علیهماالسلام) مشرف شد و ضمن زیارت مضجع شریف حضرت احمدبن موسی الکاظم(علیهماالسلام) و برادر بزرگوارشان حضرت سیدمیرمحمد(علیه السلام) و ادای احترام به مقام شامخ شهدای حرم مطهر، با حجتالاسلام و المسلمین دکتر کلانتری، تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ علیه السلام، دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، دکتر کلانتری در ابتدای این دیدار ضمن تأکید بر اهمیت رسانهها در عصر حاضر گفت: در شرایط کنونی، رسانهها، بخصوص خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی، دنیا را مدیریت میکنند و جهان را به سمت دهکده جهانی سوق میدهند.
استاد دانشگاه تهران، با بیان اینکه امپراطوریهای رسانه ای غرب با امکانات وسیع و صرف منابع کلان مالی، سعی در قلب حقایق، سیاهنمایی و بزرگنمایی مشکلات کشور دارند، گفت: در این عصر، حقیقتاً کار خبرگزاریها در تبیین حقایق و دستاوردها، بسیار مهم و حساس میباشد و اهمیت آن از این جهت است که اگر فعالیت درخوری صورت نگیرد، بازنده میدان هستیم. اگر کشوری در حوزه رسانه، قوی عمل نکند و به روز نباشد، قطعاً بازنده است.
تولیت حرم مطهر، در ادامه به حوادث غزه اشاره کرد و گفت: رزمندگان مقاومت در غزه به موازات پیروزیها و رشادت های خود در میدان نبرد، به لحاظ خبری و در حوزه رسانه نیز موفق عمل کردند و باعث محکومیت و انزوای جهانی رژیم منحوس صهیونی، حتی در دنیای غرب شدند. با وجود غولهای خبری وابسته به جهان استکبار، رسانههای مقاومت، قوی عمل کردند و حقیقت غزه به خوبی منعکس شد. در قلب آمریکا که بزرگترین خبرگزاریها را این کشور در خود جای داده است، چه تظاهراتهای گسترده ای در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و علیه اسرائیل غاصب برگزار گردید. یکی از سیاستمداران آمریکا اعلام کرد از دانشجویان خواهش میکنم که شعارهای آیت الله را اینجا تکرار نکنید. این همان مسیری است که حضرت آقا برای جبهه مقاومت ترسیم کردند؛ نتیجه بیانات و نامه هایی که به جوانان در کشورهای غربی نوشتند، بخصوص نامه ای که معظم لَه خطاب به دانشجویان باوجدان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای آمریکا نگاشتند و ضمن ابراز همدلی و همبستگی با اعتراضات ضدصهیونیستی این دانشجویان، آنان را بخشی از جبهه مقاومت دانستند. (۵ خرداد ۱۴۰۳)
دکتر کلانتری خاطرنشان کرد: همانطور که رسانه ها به عنوان یک ابزار جریانساز میتوانند نقش سازنده و تبیینگر داشته باشند، در زاویه برعکس، دجالهای عصر ما هستند. لشکر دجال که به راه میافتد، بسیاری را با خود در مسیری کاملاً اشتباه و غلط همراه میکند.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا در وضعیت گسترده و پرتنش خبر و اطلاعرسانی، خوش درخشیده است و یکی از مهمترین مرجعیتهای رسانه ای کشور و متعلق به همهی ایرانیان است.
وی با بیان اینکه، یک جنبه بسیار مهم از رسالت خبرگزاریها، ایجاد امیدآفرینی در جامعه است، گفت: با توجه به این که بزرگترین خبرگزاریهای دنیا، به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در بین مردم ایران اسلامی هستند، وظیفه خبرگزاریهای کشور در ایجاد بستر مناسبی برای انتقال حس امید در کشور، مهم و ضروری میباشد و این که در انعکاس اخبار و اطلاعات، دقیق و به روز باشند و از پیشرفت و آبادانی کشور خبرهای دقیقی منعکس بکنند. دشمن خبیث در این زمینه بسیار فعال است و با بزرگنمایی کوچکترین اشکالات، به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در مردم، نسبت به نظام میباشد. خبرگزاریهای داخلی باید با انتشار به موقع و دقیق دستاوردهای بیشمار کشور در حوزه های مختلف، در مردم ایجاد امید کرده و نقطه مقابل رسانههای غربی که به نبال انحراف اذهان هستند، باشند.
استاد دانشگاه تهران، با بیان اینکه امیدآفرینی و صداقت در خبر، بسیار مهم است، گفت: در قرآن کریم در آیه ۶ سوره حجرات به این موضوع، به زیبایی در ۱۴ قرن پیش اشاره کرده است: «يَـأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ إِن جَاءَكُم فَاسِقُ بِنَبَإ فَتَبَيَّنُواْ أَن تُصِيبُواْ قَومَا بِجَهَلَة فَتُصبِحُواْ عَلَى مَا فَعَلتُم نَدِمِينَ»؛ «اى كسانى كه ايمان آورده ايد، اگر فاسقى براى شما خبرى آورد، خوب بررسى و تحقيق كنيد؛ مبادا در اثر نادانى، به گروهى آسيب برسانيد [و] آنگاه برآنچه انجام داده ايد، پشيمان شويد».
وی اظهار کرد: علاوه بر صداقت در خبر، مختصر و مفید بودن خبر نیز بسیار مهم است. همچنین پرورش نیروهای جوان مستعد در امر خبرنگاری و مشارکت مردم به عنوان خبرنگاران افتخاری میتواند باعث رشد و پیشرفت رسانه و همچنین ارتقاء آگهی جامعه بشود.