سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 232473
تاریخ انتشار: 1403/12/25
در یازدهمین جلسه از سلسله مباحث «حیات طیبه»، عنوان شد؛
تولیت آستان مقدس: عقبه جریان‌های تکفیری، به معاویه برمی‌گردد/ «غفلت»، «عدم شناخت»، و «احساس مسئولیت نکردن»، از مصادیق کفران نعمت است

HyperLink

اگر مردم، امامان را می‌شناختند و در مقابل ستم و جور می‌ایستادند، اهل‌بیت علیهم‌السلام، خانه‌نشین و در نهایت شهید نمی‌شدند


همزمان با ماه مبارک رمضان امسال، شاهد پخش سریالی ساخت عربستان سعودی با عنوان «معاویه»، از برخی تلویزیون‌های کشورهای عربی، در راستای تحریف تاریخ و اهل‌بیت پیامبر علیهم السلام هستیم. بودجه این سریال که به عنوان گران‌ترین سریال جهان عرب از آن یاد می‌شود، ۱۰۰ میلیون دلار اعلام شده است. طرفداران معاویه و مخالفان شیعه چقدر هزینه می‌کنند تا اینکه شخصیت پلید معاویة بن ابی‌سفیان، این بنیان‌گذار خلافت فاسد اموی در دمشق را، برای جهان اسلام تطهیر و او را به جای حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام معرفی و به جامعه اسلامی تحمیل کنند


یکی از ویژگی‌های اصلی ماه مبارک رمضان، خروج از غفلت می‌باشد. عمق ماه مبارک رمضان در این جمله خلاصه می‌شود؛ «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»؛ «پرهیزکار شوید». همه‌ی بحث بر سر خودشناسی و بازگشت به خود می‌باشد؛ «قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ»


یازدهمین جلسه از سلسله مباحث «حیات طیبه»، با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری، تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، اعضای شورای معاونین حرم مطهر و خدام افتخاری خواهر، در سالن شهید آیت الله دستغیب برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، دکتر کلانتری در ابتدای این جلسه، به توفیق خدمت در این بارگاه منور اشاره کرد و گفت: خدمت به زائران و مجاوران آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام، که به تعبیر رهبر معظم انقلاب(دام ظله)، سوّمین حرم اهل‌بیت علیهم‌السلام در ایران اسلامی است، توفیق بزرگی است که خداوند نصیب ما کرده و باید با تمام وجود، قدردان این موهبت و لطف الهی باشیم و در راستای ارائه خدمت و تکریم هرچه بیشتر و بهتر زائران و مجاوران این بارگاه منور، همواره کوشا باشیم.

 

وی تصریح کرد: قدر این حضور در حریم امن اهل‌بیت علیهم السلام را کسانی که از آن محروم هستند به وضوح متوجه می‌شوند؛ نمونه بارز آن علوی‌های مظلوم سوریه که طی چند روز گذشته توسط حاکمان اموی و تکفیری حاکم بر این کشور، چه جنایت‌های هولناکی در حق آن‌ها شده و نزدیک به هزار زن و کودک و پیر و جوان، همه ذبح شده‌اند. اگر خدای ناخواسته، سایه لطف خداوند به هر دلیلی از انسان دریغ بشود، آسایش و امنیت و همه چیز در یک چشم بر هم زدن از بین می‌رود. ما باید به دلیل همین امکانات معنوی و الهی که به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، در اختیار ما قرار دارد و برای لحظه لحظه‌ای که در آرامش و آسایش هستیم، شاکر خداوند باشیم؛ «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ»؛ «اگر مرا سپاس گوييد، بر نعمت شما مى‌افزايم»؛ (آیه ۷، سوره ابراهیم) و اگر خدای ناکرده، دچار کفران نعمت‌های الهی بشویم، قطعاً مشمول عذاب الهی خواهیم شد، که در ادامه همین آیه شریفه به آن اشاره شده است؛ «وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ»؛ «اگر كفران كنيد، بدانيد كه عذاب من سخت است».

 

استاد دانشگاه تهران، «غفلت» را یکی از مصادیق بارز کفران نعمت دانست و گفت: کفران نعمت، فقط این نیست که با صدای بلند آن را فریاد بزنیم، حتی انسان با یک غفلت هم دچار کفران نعمت می‌شود، اینکه درک درستی از لطف و نعمت‌های خداوند نداشته باشیم و نتوانیم از آن پاسداری کنیم، این خود نوعی کفران نعمت می‌باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: مسئله‌ای که امامان ما را به حبس و بعد هم به سمت شهادت کشاند، همین غفلت‌ مردم بوده است. اگر مردم، امامان را می‌شناختند و در مقابل ستم و جور می‌ایستادند، اهل‌بیت علیهم‌السلام، خانه‌نشین و در نهایت شهید نمی‌شدند. اگر مردم آن زمان، امام حسن مجتبی علیه السلام را می‌شناختند، اینطور اطراف ایشان را خالی نمی‌کردند که چنین صلحی بر ایشان تحمیل بشود. از تاریخ این صلح به بعد است که وضعیت شیعه تغییر می‌کند. امروز که این جریان تکفیری‌ها را مشاهده می‌کنیم بارها و بارها، معاویه جلوی چشمان ما ظاهر می‌شود، چرا که عقبه آن‌ها به معاویة بن ابی‌سفیان برمی‌گردد؛ نخستین حاکم اموی که پس از صلح با امام حسن علیه السلام، به مدت ۲۰ سال در دمشق خلافت کرد.

 

وی در ادامه با انتقاد از سریال کذایی «معاویه» گفت: همزمان با ماه مبارک رمضان امسال، شاهد پخش سریالی ساخت عربستان سعودی با عنوان «معاویه»، از برخی تلویزیون‌های کشورهای عربی، در راستای تحریف تاریخ و اهل‌بیت پیامبر علیهم السلام هستیم. بودجه این سریال که به عنوان گران‌ترین سریال جهان عرب از آن یاد می‌شود، ۱۰۰ میلیون دلار اعلام شده است. طرفداران معاویه و مخالفان شیعه چقدر هزینه می‌کنند تا اینکه شخصیت پلید معاویة بن ابی‌سفیان، این بنیان‌گذار خلافت فاسد اموی در دمشق را، برای جهان اسلام تطهیر و او را به جای حضرت امیرالمومنین علی(علیه السلام) معرفی و به جامعه اسلامی تحمیل کنند.

 

دکتر کلانتری با بیان اینکه «عدم شناخت» و «احساس مسئولیت نکردن» هم نوعی کفران نعمت است، گفت: جهان اسلام که هم‌اکنون به این وضعیت بغرنج رسیده، به این دلیل است که مردم، امام خود را نشناختند و از ایشان حمایت نکردند. اگر مردم صدر اسلام، امامان خود را درک کرده بودند، کربلا به وجود نمی‌آمد و یا امام رضا علیه السلام، مظلومانه و غریبانه در تبعید به شهادت نمی‌رسیدند.

 

تولیت آستان مقدس، با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های اصلی ماه مبارک رمضان، خروج از غفلت می‌باشد، اظهار کرد: عمق ماه مبارک رمضان در این جمله خلاصه می‌شود؛ «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»؛ «پرهیزکار شوید». همه‌ی بحث بر سر خودشناسی و بازگشت به خود می‌باشد؛ «قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ». چقدر سحرهای ماه مبارک رمضان با ارزش می‌باشد و چقدر نیک است که انسان مقداری از آن را به تفکر بپردازد و اعمال و وضعیت خود را حسابرسی و بررسی نماید. خداوند وعده داده است که در آخرت، ذره المثقال اعمال ما را محاسبه خواهد کرد، شایسته است در این دنیا پرونده خود را بررسی و اعمال خود را محاسبه کنیم تا در آن دنیا گرفتار نشویم.

 

تولیت آستان مقدس در ادامه به روایتی از امام حسن مجتبی علیه السلام، اشاره کرد که فرمودند: «اسْتَعَدَّ لِسَفَرِكَ وَ حَصِّلْ زَادَكَ قَبْلَ حُلُولِ أَجَلِكَ ... وَ اعْمَلْ لِدُنْيَاكَ‏كَأَنَّكَ‏ تَعِيشُ‏ أَبَداً وَ اعْمَلْ لِآخِرَتِكَ كَأَنَّكَ تَمُوتُ غَداً، وَ إِذَا أَرَدْتَ عِزّاً بِلَا عَشِيرَةٍ وَ هَيْبَةً بِلَا سُلْطَانٍ فَاخْرُجْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِيَةِ اللَّهِ إِلَى عِزِّ طَاعَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»؛ «برای سفر آخرت آماده باش و توشۀ آخرت را قبل از آنکه اجل فرا برسد، جمع‌آوری کن. ... برای دنیا چنان کار کن که گویا تا ابد زنده هستی و برای آخرت به‌گونه‌ای تلاش کن که گویی فردا خواهی مرد. هرگاه بخواهى بدون داشتن فاميل و قبیلۀ بزرگ، عزيز گردى، و بدون داشتن سلطنت (مانند سلاطين) مهابت و بزرگى داشته باشى، از ذلّت نافرمانى خداوند، به سوى عزّت فرمانبرداريش بيرون آى».

وی در پایان خاطرنشان کرد: شیعه واقعی امیرالمومنین علیه السلام، کارهای جدی و واقعی و باحساب و کتاب دارد. ما باید در همه زمینه‌ها؛ پندار، گفتار و کردار این امام همام، نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام را الگوی خود قرار بدهیم و تلاش کنیم که در راه آنها باشیم. ماه مبارک رمضان، بهترین فرصت برای تمرین کامل‌شدن است.

 

شایان ذکر است در ابتدای این نشست، سرکار خانم مزارعی مسئول گروه آمرین خواهران، گزارشی از فعالیت‌های این گروه از خدام افتخاری حرم مطهر، ارائه کرد. در پایان نیز جوایز مسابقه کتابخوانی اینترنتی «خادم ارباب کیست؟»، به نفرات برگزیده اهداء گردید.


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر


گزارش های تصویری


جست و جو در سایت