سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 232476
تاریخ انتشار: 1404/1/6
در دیدار اعضای جامعه قرآنی شیراز، با حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری، عنوان شد؛
تأکید تولیت حرم مطهر بر اهتمام در ترویج سبک زندگی قرآنی در جامعه

HyperLink

حجت الاسلام و المسلمین دکتر کلانتری: قرآن، کتاب هدایت و شفای دردهای امروز بشریت است       

 

همزمان با بیست و پنجمین روز ماه مبارک رمضان، جمعی از اعضای جامعه قرآنی شیراز با حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، دیدار کردند.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، دکتر کلانتری در ابتدای این دیدار، ضمن عرض خیر مقدم و آرزوی بهره‌مندی از لحظات ناب و نورانی ماه مبارک رمضان، به بررسی دو واجب عینی در پرتو آموزه‌های قرآنی پرداخت و گفت: دو واجب عینی، پیش روی همه ما قرار دارد که باید به آن توجه بشود؛ نخست تبیین معارف ناب قرآن برای تک‌تک مخاطبین اعم از دانش آموزان و دانشجویان می‌باشد. در همین حوزه هم اگر دقت کرده باشید قرآن محجور می‌باشد یعنی در ظاهر مدعی مسلمانی هستیم و خیلی هم خوب صحبت می‌کنیم و قرآن را که اساس دین اسلام، معجزه جاودانه پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و دین خاتم می‌باشد را زیربنای مسلمانی خود می‌دانیم، اما زمانی که به متن زندگی خود دقت می‌کنیم، آنچنان که شایسته است به این معارف توجهی نشده است.

 

وی با بیان اینکه در عصر ما هیچ کتاب آسمانی به جز قرآن وجود ندارد، تصریح کرد: هیچ اثری از وحی آسمانی به جز قرآن در دنیای امروز وجود ندارد. کتب ادیان قبل از اسلام که در حال حاضر مطرح می‌باشند، هیچ کدام وحی الهی نیستند و نگارش بعضی از این کتاب‌ها بعضاً ۵۰۰ سال بعد از بعثت پیامبران و ادیان الهی عصر خودشان بوده است و حتی بعضی از آن‌ها حدود ۹ قرن بعد از این پیامبران الهی نگارش شده است، که آن هم به صورت قصه و داستان بوده که سینه به سینه نقل شده است که بسیار هم متضاد و غیر معتبر می‌باشند. تنها نسخه معتبر وحی آسمانی که در اختیار بشر امروزی وجود دارد، بدون اینکه یک کلمه از آن کم یا زیاد شده باشد، قرآن است.

استاد دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: هیچکس اعم از دانشمند و غیر دانشمند ادعا نکرده است که نسخه دیگری از قرآن وجود دارد که یک آیه از آن با  قرآنی که وحی الهی است و امروز در اختیار بشر قرار دارد، فرق داشته باشد. قرآن تنها یک نسخه دارد و از همان قرون اولیه و زمان نزول بر نبی مکرم اسلام(ص)، همانی است که در اختیار جوامع امروزی می‌باشد که شامل ۶۲۳۶ آیه، ۱۱۴ سوره و ۳۰ جزء می‌باشد، و جز این چیزی وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه باید در زمینه تبیین درست معارف این گنجینه گرانقدر، سرمایه‌گذاری بشود گفت: قرآن، کتاب هدایت و شفای دردهای امروز بشریت است. دردها و گرفتاری‌هایی که هر روز و با پیشرفت زندگی بشر، بیشتر شده است، که راهکار آن این است که بشر به نسخه جاویدان، غیر قابل تغییر و معجزه جاودانه نبی خاتم(صلی الله علیه و آله و سلم) برگردد و هیچ راهی جز این وجود ندارد.

 

دکتر کلانتری در ادامه یه آیاتی از سوره اسراء و سوره بقره در این زمینه اشاره کرد؛

 «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا»؛ « و اين قرآن را كه براى مؤمنان شفا و رحمت است، نازل مى‌كنيم، ولى كافران را جز زيان نيفزايد»(آیه ۸۲، سوره اسراء).

« ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ  فِيهِ  هُدًى لِلْمُتَّقِينَ»؛ «این کتاب که هیچ شک در آن نیست، راهنمای پرهیزگاران است»؛ (آیه ۲، سوره بقره).

 

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام، در ادامه به دومین واجب عینی در پرتو آموزه های قرآن اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از جهاد تبیین به عنوان یک واجب عینی یاد کرده‌اند، که بخشی از جهاد تبیین، تلاش در استقرار آموزهای دینی در بطن زندگی بشریت است. این یک آفت است که در زمان حرف زدن و شعار دادن، بسیار قوی هستیم اما زمانی که پای عمل به میان می‌آید بسیار ضعیف می‌باشیم. متاسفانه خیلی از سبک الحادی و شرک‌آمیز دنیای غرب، در زندگی امروز ما مومنین، مومنات، قاریان و مبلغان دین دیده می شود، حرف و عمل بسیاری از ما با هم یکسان نیست و در زندگی ما سبک قرآنی آن‌طورکه شایسته است وجود ندارد، هریک از جوامع اسلامی به شکلی این ضعف را در خود دارند و در بعضی اوقات فقط ظواهر قرآنی را حفظ کرده‌ایم.

 

وی اظهار کرد: زمانی که در مسجد النبی(ص) جهت ادای نماز جماعت حضور داشتیم در کنار بنده یک فردی نشسته بود که در یک لحظه و به یکباره از سر جای خود بلند شد، بنده در ابتدا فکر کردم که چیزی او را اذیت کرده اما بعد متوجه شدم که به سمت صف‌های جلو حرکت می‌کند تا به کسی که مشغول قرائت قرآن بود و برای یک لحظه آن را بر روی زمین گذاشته است هجوم ببرد و او را مورد سرزنش قرار دهد که چرا قرآن را بر روی زمین گذاشته‌ای! بنده واقعاً بسیار از این حرکت تعجب کردم، در همان زمان در غزه مردم مظلوم و بی‌گناه قتل عام می‌شدند اما این موضوع برای آنها اصلاً مهم نبود و حتی در این زمینه به کسی اجازه صحبت کردن را هم نمی‌دهند، از نظر آنها اگر کسی در این زمینه چیزی بگوید خلاف قرآن و آئین عبادی حج می‌باشد. اعمال چند میلیون مسلمان که از سرتاسر دنیا برای مراسم حج در یک مکان مقدس جمع شده‌اند فقط در همین ظواهر و پوسته اولیه دین خلاصه می‌شوند، حاضر هستند برای اینکه یک ثانیه قرآن بر روی زمین گذاشته نشود با تحکم با دیگران صحبت و حتی آنها را مواخذه و ملامت کنند اما این همه آدم بی‌گناه که مانند برگ‌های خزان بر روی زمین می‌ریزند، اما آنها اصلاً دردی را در خود احساس نمی‌کنند و حتی حاضر نیستند یک کلمه در این زمینه صحبت کنند، این نشان دهنده این است که سبک قرآنی در زندگی بشر وجود ندارد.

 

استاد دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: این آفت عدم وجود سبک قرآنی در زندگی‌، در هر کشوری به نوع خاصی وجود دارد و در هر دو حوزه یعنی هم «تبیین آموزه‌ها و معارف ناب الهی قرآن» و هم در «ترویج و به کارگیری سبک زندگی قرآنی» که هر دو هم از واجبات عینی می باشد، بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم. غرب با تمام وجود و امکانات، این دو جبهه را مورد هدف قرار داده است. دنیای غرب آن جریان و سَبک صد‌در‌صد الحادی و معارض با قرآن، آموزه‌های دیگری را که مخالف و متضاد آئین اسلام و معارف ناب الهی می‌باشد را به خورد جوامع اسلامی می‌دهد و یک زندگی که در مقابل و ضد قرآن وجود دارد را به جوامع اسلامی القا می‌کند، لذا این واجب عینی است که تلاش ‌کنیم آن حقایق، درس‌ها و پیام‌های زندگی‌ساز قرآن را علی الدوام برای جوامع خود تبیین کنیم. ما می‌توانیم بیان و تبیین این معارف را از خانواده خود شروع کنیم و دنبال این نباشیم که حتماً یک جمعیت بزرگی را گرد هم بیاوریم و بعد به این کار بپردازیم که این یک حربه دشمن می‌باشد، ما باید تک به تک و نفر به نفر، این کار تبیینی ترویج سبک زندگی قرآنی را انجام بدهیم.

 

وی تصریح کرد: این جزو واجباتی است که بنده خواهش دارم هر کس به هر اندازه‌ای که توان و تریبون در اختیار دارد آن را تبیین و تشریح کند و اجازه ندهیم که به سمت خاموشی و انزوا برود و یا کهنه و قدیمی تلقی بشود. این دو جزو واجبات عینی لحظه به لحظه زندگی ما می‌باشد.

 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، اظهار کرد: حقیقتاً خدمت به قرآن در عصر جدید یک افتخار برای انسان است که به کتابی که در دنیا نمونه ندارد تمسک می‌جوید. قرآن یک گنجینه گران‌سنگی در دنیا است و ما افتخار می‌کنیم که در مسیر این کتاب حرکت می‌کنیم و قاری، مبیِّن و مروِّج آموزه‌های این کتاب جاودانه و معجره الهی هستیم. جهان اسلام در این زمینه که دارای این معجزه و کتاب جاودانه الهی می‌باشد شاخص و بی‌نظیر است و در دنیا همتایی ندارد. اگر این کتاب الهی متعلق به جوامع غرب بود به این راحتی از کنار آن رد نمی‌شدند. امام علی علیه السلام در نامه ۴۷ نهج البلاغه می فرمایند به قرآن تمسک جویید و مبادا که دیگران در عمل به آن از شما سبقت بگیرند؛ «اللّه َاللّه َفی القرآنِ، لا یَسبِقُکُم بالعَمَلِ بهِ غَیرُکُم؛»؛ « خدا را! خدا را! درباره قرآن، مبادا دیگران با عمل به آن بر شما پیشى گیرند». حقیقتاً این یک هشدار و زنگ خطر است، باید این حقیقت الهی را جدی بگیریم. ماه مبارک رمضان، ماه برکت است، زمانی که این سفره الهی پهن می‌شود، خداوند چقدر به زندگی و کارهای ما لطف می‌کند و به تمام سفره‌های قرآنی برکت داده می‌شود. ماه مبارک رمضان، ماه بهار قرآن، ماه شب‌های قدر و نزول قرآن بر قلب مطهر نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم)، یک ماه ویژه می‌باشد که سرتاسر آن برکت و نور است. از خداوند بخواهیم که به ما توفیق بیشتری بدهد تا بتوانیم گام‌های مؤثر‌تری در مسیر این کتاب الهی برداریم.

 

شایان ذکر است در این دیدار، از تعدادی از چهره های برجسته قرآنی شیراز و برگزیدگان مسابقات کشوری، تقدیر به عمل آمد.

اعضای جامعه قرآنی شیراز، پس از این دیدار و اقامه نماز مغرب و عشاء، ضیافت افطار از خوان کرم حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام، متنعم شدند.


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر


گزارش های تصویری


جست و جو در سایت