استاد دانشگاه تهران: ابهت و قدرت پوشالی که آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم بدست آورده است، به راحتی و با از بین رفتن حتی یک کشتی آنها از بین خواهد رفت، هرچند که تاکنون بارها و بارها این هیمنه کذایی، فرو ریخته است. آنها میدانند که با تهدید و یا حمله به ایران دچار اشتباه محاسباتی خواهند شد و ایران در مقابله با تهدید آنها دست به اقدام خواهد زد و این امر برای آمریکا هزینههای گزافی در بر خواهد داشت، پس جرأت چنین کاری را نخواهند داشت.
امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام با هدف هماندیشی و همافزایی پیرامون برگزاری هرچه بهتر و باشکوهتر ویژه برنامههای دهه کرامت به ویژه ششم ذی القعده، روز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام، با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر کلانتری تولیت آستان مقدس و اعضای شورای معاونان و مدیران این بارگاه منور برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، دکتر کلانتری در ابتدای این نشست به تشرف یک میلیون و پنجاه هزار زائر به حرم مطهر در ایّام نوروز ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: این کثرت زائر در ایّام نوروز سال جاری که بیش از ۳۰۰ هزار نفر از آمار سال گذشته فراتر است، مرهون برنامهریزی، نشستهای تبیینی و مراسم برنامه های فاخری است که در ایّام سالروز شهادت حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام، به همّت خدام سیدالسادات الاعاظم در سطح ملی اجرا گردید و باعث معرفی هرچه بیشتر و بهتر این امامزاده جلیلالقدر برای همگان شد.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که تحلیل و تبیین به درستی صورت بگیرد، یقینا نتیجهبخش خواهد بود و نتایج آن در این بارگاه منور، نه تنها در کثرت زوّار نوروزی از اقصی نقاط کشور و ۳۲ کشور جهان، بر همگان روشن شد، بلکه در حضور گسترده زائرین و مجاوران حرم مطهر و مردم شیراز در مراسم اقامه نماز عید سعید فطر و راهپیمایی پرشور روز قدس، متجلی گردید.
استاد دانشگاه تهران، با بیان اینکه گسترش فعالیتهای فرهنگی و تغییر فضای جامعه، باعث اشتیاق افراد برای حضور در عرصه های مختلف میشود، گفت: هدایتگری افکار عمومی و فضای جامعه در اختیار هر قشری که باشد میتواند موفق شود؛ اگر دوست یا دشمن هرکدام به فضای جامعه دسترسی داشته باشند، میتوانند افراد را با خود و در مسیر خود همراه کنند، همانگونه که در سالروز شهادت حضرت احمدبن موسی(ع)، فضای جامعه به این سمت سوق داده شد که نتیجه آن حضور میلیونی زائران در بهار ۱۴۰۴ بود. در آیه ۲ سوره مبارکه نصر به اهمیت فضاسازی و نتیجه آن، اشاره شده است؛ «وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجًا»؛ «و مردم را ببينى كه فوجفوج به دين خدا درمىآيند».
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، با بیان اینکه تفاوت ایران با کشوری مثل عربستان، در منبع و مرکز قدرت میباشد، اظهار کرد: در ایران اسلامی، مردم، کانون قدرت هستند و در عربستان سعودی، سلاح و زورگویی مرکزیت دارد. تنها پشتوانه مردمی است که به سلاح قدرت میبخشد. حضور افراد در راهپیمایی روز قدس، علاوه بر جنبه فرهنگی، جنبه سیاسی نیز در بر داشت و این امر نشاندهنده مردمیبودن جمهوری اسلامی ایران است، زمانی که افراد به صورت خودجوش و مشتاقانه در صحنه حضور داشته باشند، در این صورت سلاح، قدر و ارزش خود را پیدا میکند. در صحنه بودن مردم، مهمترین مولفه قدرت سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران است، که این را میتوان در لحن صحبتهای رئیس جمهور آمریکا، قبل و بعد از راهپیمایی روز قدس مشاهد کرد. دلیل اینکه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در شب قبل از روز قدس، با اقتدار به سخنرانی در این زمینه میپردازند این است که به اهمیت در صحنهبودن مردم توجه دارند و این حضور، توان سیاسی کشور را افزایش میدهد که تاثیر و بُرد آن، بیشتر از موشک و سلاح میباشد.
وی خاطرنشان کرد: ابهت و قدرت پوشالی که آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم بدست آورده است، به راحتی و با از بین رفتن حتی یک کشتی آنها از بین خواهد رفت، هرچند که تاکنون بارها و بارها این هیمنه کذایی، فرو ریخته است. آنها میدانند که با تهدید و یا حمله به ایران دچار اشتباه محاسباتی خواهند شد و ایران در مقابله با تهدید آنها دست به اقدام خواهد زد و این امر برای آمریکا هزینههای گزافی در بر خواهد داشت، پس جرأت چنین کاری را نخواهند داشت.
تولیت آستان مقدس در بخش دیگری از سخنانش، با انتقاد از افراد و جریانهایی که سعی دارند تفکرات باستانگرایی را در کشور و شهر مقدس شیراز احیاء کنند، گفت: از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۶، یازده دوره جشن های مبتذل هنر، و در ادامه، جشنهای 2500 ساله شاهنشاهی در شیراز و تخت جمشید با هدف زدودن دین از جامعه و معرفی شیراز به عنوان پایتخت باستان، توسط رژیم طاغوت برگزار شد. در مقابل این نوع افکار، سوّمین حرم اهلبیت علیهم السلام در ایران اسلامی قرار دارد، مسیری که حضرت آقا پیش روی مردم گذاشتند.
وی ادامه داد: در حال حاضر هم جریاناتی وجود دارند که تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا مجددا جریان باستانگرایی در شیراز مطرح و پررنگ بشود و در این راه یک سری افراد جاهل و بیخبر نیز آنها را همراهی میکنند. در مقابل این جریانات عمدتا بهایی و سکولار، کسانی که در سومین حرم اهلبیت علیهم السلام حضور دارند اولین گروهی هستند که در این برهه زمانی در اشاعه و ترویج تفکر اسلام ناب، نقشآفرینی میکنند، باید در این حوزه، تمام تلاش خود را بکار بگیریم. این جمعیت عظیمی که در این مکان مقدس مشغول به خدمت هستند، اگر بر کار خود تمرکز داشته باشد و با تمام توان و قدرت حرکت کنند، موفق خواهند شد آن جریاناتی را که به دنبال زنده کردن باستانگرایی هستند، خاموش کنند و به کلی از بین ببرند.
دکتر کلانتری گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دیدار مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی فرمودند؛ «در جمهوری اسلامی، هرجا که قرار گرفتهاید، همانجا را مرکز دنیا بدانید و آگاه باشید که همهی کارها به شما متوجه است». این جمله بیانگر این است که همه اقشار مردم، در هرجایی که حضور دارند، با تمام قوا و توان خدمت کنند، در این صورت است که انسان به اهداف خود میرسد و به نتیجه نیک دست پیدا خواهد کرد.
تولیت حرم مطهر، در پایان اظهار کرد: زمانی که افراد در کارهای خود تمرکز داشته باشند میتوانند به بهترین نتیجهی ممکن برسند. نبی مکرم اسلام میفرمایند؛ «إذا قامَ العَبدُ إلى الصَّلاةِ فكانَ هَواهُ و قَلبُهُ إلى اللّه تعالى انصَرَفَ كَيَوم ولدته أُمُّهُ»، «هرگاه بنده به نماز ايستد و فكر و دلش متوجّه خداوند متعال باشد، چون نماز را تمام كند همچون روزى باشد كه از مادر متولد شده است». برنامههای بزرگداشت دهه کرامت و سالروز بزرگداشت حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام از مهمترین مراسم و برنامههای حرم مطهر میباشند که باید با تمرکز و همت همهجانبه، آن را به بهترین شکل ممکن برگزار و در فضای جامعه پررنگ کنیم تا بتوانیم جایگاه والای سومین حرم اهلبیت علیهم السلام،در ایران اسلامی را به شایستگی به سایرین نشان دهیم.
شایان ذکر است در این نشست، معاونین و مدیران حرم مطهر، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای حوزهی مربوطه، نقطهنظرات خود را پیرامون برگزاری هرچه بهتر و باشکوهتر برنامه های دهه کرامت، بیان کردند.