امروز چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، بیست و چهارمین نشست تولیت و کارکنان آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام، در شبستان امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ابراهیم کلانتری در ابتدای این نشست، ضمن تقدیر از تلاشها و مساعی خدام و کارکنان حرم مطهر در برگزاری مطلوب برنامههای ماه مبارک رمضان و ایّام نوروز، گفت: برخی جریانات انحرافی که هدفشان کمرنگ کردن دین در عرصه جامعه است، تلاش دارند با برخی اقدامات از جمله آمارسازیهای کذایی یا عدم انتشار و سانسور آمارهای تشرف به اماکن مذهبی، از جمله حرم مطهر حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام اینگونه القاء کنند که اماکن تاریخی و غیر مذهبی در صدر توجهات مردم بخصوص در ایام نوروز قرار دارند، متأسفانه در این راستا بعضی از مسئولین نیز اگر نگوییم تعمدا، اما از روی بی اطلاعی و عدم شناخت، در این مسیر گام برمیدارند و به طور غیر مستقیم این جریانات انحرافی را یاری میکنند. تنها در بازهی زمانی ۲۵ اسفند سال ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، بیش از یک میلیون و 50 هزار زائر، از اقصی نقاط کشور به این بارگاه منور مشرف شدند. این آمار نه به صورت دستی، بلکه توسط دوربینهای تشخیص چهره، احصاء شده است.
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) که فرمودند اینجا بعد از مشهد و قم، در واقع سوّمین حرم اهلبیت علیهم السلام در ایران میباشد، گفت: وظیفه اصلی همهی ما و مسئولین ذیربط این است که با تلاش مستمر و انجام برنامهریزیهای دقیق بتوانیم شهر مقدس شیراز و این بارگاه منور را در تمامی ابعاد به جایگاهی در شأن سیدالسادات الاعاظم برسانیم. هرکدام از ما باید وظایف خود را به درستی و به نحو احسن انجام بدهیم، در این صورت خداوند به آن برکت میدهد و تلاشها نتیجهبخش خواهد بود؛ و جریاناتی که آگاهانه یا ناآگاهانه تلاش میکنند تا در جنوب کشور، مکانهای دیگری را فاخر و چشمگیر نشان بدهند یقیناً موفق نخواهند شد و به نتیجهای نخواهند رسید.
وی در ادامه اظهار کرد: زمانی که حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام غریبانه به این شهر آمدند و مظلومانه به شهادت رسیدند، تمام قدرت آن عصر، دست به دست هم دادند تا هیچ اثری از این انسان وارسته وجود نداشته باشد، اما خداوند به این امامزاده واجب التکریم عزّت عطا کرد و به جایگاهی عظیم و رفیع رسیدند و نامشان در تاریخ، به نیکی ماندگار شد. برعکس این جریان، در گذشته پادشاهانی بسیار بودند که اکنون از آنها یا هیچ نام و نشانی نیست و یا نامشان با ننگ است.
همانطور که در آیه ۲۶ سوره آل عمران اشاره شده است، عزت و ذلت دست خداوند میباشد؛ «تُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»، «هر كس را كه بخواهى عزت مىدهى و هر كس را كه بخواهى ذلت مىدهى، همه نيكيها به دست توست و تو بر هر كارى توانايى».
دکتر کلانتری، با اشاره به در پیش رو بودن دهه کرامت اظهار کرد: این دههی پرفضیلت، بسیار مهم و با اهمیت میباشد و بهترین فرصت برای تبیین فرهنگ اهلبیت علیهم السلام است؛ دهه کرامت، ابتدای آن با ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها، آغاز میشود و در میانه دهه با سالروز بزرگداشت امین ولایت، حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام، ادامه پیدا میکند و در پایان دهه، ولادت حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام را پیش رو داریم. این دههی مبارک، سراسر نور و سرور و شادی ارادتمندان اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام است، که اِنشاءالله به همت خدام این بارگاه منور، مراسم و ویژه برنامه های فاخر و متنوعی در طول این ایّام اجرا خواهند شد.
تولیت آستان مقدس گفت: به برکت وجود مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام، سومین حرم اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام، به یک پایگاه و منبع قدرت شیعه و اسلام ناب تبدیل شده است که باید دائماً آن را به روز نگاه داریم، که آن هم با برگزاری برنامههای متنوع در طول سال و شاخص در ایّام خاص، امکانپذیر است، مانند برگزاری همایشها و نشستهای تبیینی، برپایی محافل قرآنی ماه مبارک رمضان و مراسم لیالی قدر، آیین تحویل سال، اقامه نماز عید سعید فطر، برگزاری جشنهای عبادت و ... . زمانیکه تصاویر این شور، نشاط و جمعیت عظیم در رسانههای عمومی انعکاس داده میشود، نشاندهنده این است که حتی با توجه به صرف زمان و هزینههای گزاف، دشمنان موفق نشده اند چهره نورانی اهلبیت علیهم السلام را در اذهان، مخدوش و کم رنگ کنند و برعکس روز به روز، مردم بیشتر به سمت این چراغهای هدایت، سوق داده میشوند، هرچه در این زمینه بیشتر و دقیقتر کار کنیم، موفقتر خواهیم بود و به استکبار جهانی ضربههای سختتری خواهیم زد.