سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 232503
تاریخ انتشار: 1404/02/11
در نود‌ و سومین جلسه از سلسله مباحث «جهاد تبیین»، با موضوع «جنگ شناختی» عنوان شد؛
تولیت حرم مطهر: ابزار اصلی در جنگ شناختی، «رسانه» است/ خطا در رفتارها، هدف نهایی جنگ شناختی است

HyperLink

جنگ شناختی، جنگ و درگیری در فضای ذهن، فکر، ادراک و شناخت، به‌‌‌ منظور اخلال در فرایند تفکّر و رسیدن به شناخت‌‌های درست، تشکیک در آگاهی‌‌های پیشین و ایجاد تضاد در اندیشه‌‌های مورد قبول شهروندان جامعه هدف می‌باشد.  


برای مقابله با جنگ شناختی دشمن، کار اصلی تبیین صحیح حقایق، برگزاری دوره‌‌های دانش‌‌افزایی، دوره‌‌های کتاب‌‌خوانی، بحث آزاد بر محور باورهای بنیادی، قرآن، نهج‌‌البلاغه و ... است.  

 

امروز پنج‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، در نود‌ و سومین جلسه «جهاد تبیین»، که در سالن شهید آیت الله دستغیب برگزار گردید، پیرامون موضوع «جنگ شناختی»، به ایراد سخن پرداخت.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، استاد دانشگاه تهران، در ابتدای این نشست، ضمن عرض تسلیت درگذشت جمعی از هم‌وطنان در حادثه تلخ بندر شهید رجایی، تبریک دهه کرامت و گرامی‌داشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری، گفت: حقیقتاً ایشان بزرگترین تبیین‌گر عرصه جهاد تبیین طی چند دهه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بودند که با سخنرانی، تألیف کتاب و پاسخگویی به شبهات و سوالات متعدد در حوزه مباحث دینی، نسل جوان آن دوره را به درستی آگاه کردند و زحمات ایشان به بار نشست و تا امروز هم ادامه دارد و آن سفره پرباری که این عالِم برای شیفتگان و علاقمندان  به معارف اهل‌بیت علیهم السلام گسترانید، همچنان باز و پر برکت می‌باشد.

 

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: انواع و اقسام جنگ‌ها در عصر ما به وجود آمده و لازم است که همه متوجه و بیدار باشیم البته نه به این معنا که همه جمعیت ۹۰ میلیونی کشور، یکسان و در یک سطح متوجه این مسئله باشند، اصلاً چنین چیزی شدنی نیست و در تاریخ نیز هیچ‌گاه اتفاق نیفتاده است، حتی در عصر پیامبران که وحی ناب الهی را به مخاطبین می‌دادند، اکثریت به آن‌ها توجهی نداشتند و حتی گاهی آنها را مسخره هم می‌کردند، کسانی که دغدغه دارند و در حقیقت برای خودشان در جامعه، مسئولیت قائل می‌شوند باید آگاه باشند و جنگ‌ها، نوع حربه‌ها و پاسخ به آنها را بدانند. حتی در زمان شهید مطهری که طی ۲۰ الی ۳۰ سال تمام همت ایشان جهاد تبیین بوده است، جامعه آن روز اینگونه نبوده است که تمام جوانان و اندیشمندان نشسته و منتظر استفاده از بیانات ایشان باشند، شهید مطهری در کتاب «برفراز اندیشه» نقل می‌کنند که در دانشکده الهیات دانشگاه تهران که مرکز فعالیت ایشان آنجا بوده، زمانی که قصد حرکت به سمت طبقه بالای دانشکده را داشتند آنقدر از بالا آب دهان بر ما می‌ریختند که لباس‌های ما خیس می‌شد، این جو حاکم بر آن زمان بوده است، یک جو غالب علیه علامه بزرگی مانند شهید مطهری که نمونه‌ ایشان در تاریخ ما بسیار کم هستند. کسانی مانند شهید مطهری، علامه طباطبایی، علامه مصباح، علامه جوادی آملی و ... از این نوع انسان‌ها، دانه شمار در دنیا وجود دارد که این دانه‌ها همانند ستاره‌های درخشان در آسمان شب مشخص می‌شوند، آن هم در تاریکی نسبتا مطلق که آنها نورافشانی کردند. اینقدر جو در آن زمان سنگین بود، که شهید مطهری را در دانشگاه تهران بازنشسته پیش از موعد کردند و حتی ایشان را از ایران ممنوع الخروج می‌کنند و جلوی پیشرفت و ارتقاء علمی ایشان را می‌گیرند، به گونه‌ای که ایشان تا آخرین زمان فعالیتشان، استادیار دانشگاه بودند، یعنی اولین رتبه علمی که در دانشگاه بوده، اجازه ندادند استاد تمام و یا دانشیار شوند، این مسائل مربوط به حکومت بوده است که این اجازه‌ها را صادر نمی‌کرد، ولی جو غالب اساتید و دانشجویان آن روز هم اینگونه بوده است؛ اما آنهایی که دنبال کار جهادی برای تبیین معارف دین خدا بودند کار خودشان را انجام می‌دادند، که همان جهاد خالصانه در راه خدا کم‌کم به یک انقلاب بزرگ تبدیل شد. زمانی که کتاب‌های ایشان در تیراژ‌های بسیار بالا، بالغ بر ۵۰ الی ۶۰ بار چاپ شده است، این نتیجه آن خلوصی می‌باشد که در کار وجود داشت و امروز هم ادامه دارد. آنهایی که احساس مسئولیت می‌کنند، همیشه کم بوده‌اند. در کل دنیا هم، همین‌گونه می‌باشد، کسانی که در غرب با اصول لیبرال -دموکراسی غرب آشنا هستند، تعدادشان بسیار اندک است، توده مردم هم به دنبال آنها می‌روند و نمی‌دانند که آنها چه چیزی را بیان می‌کنند، فقط به دنبال درست شدن معیشت و رفاه خودشان هستند. قرآن کریم هم همین را می‌گوید که اکثریت اهل فکر و اندیشه و کار جدی نیستند و پیام پیامبران را هم تعداد اقلیتی درست می‌گرفتند و روی آن کار می کردند؛ «أَكْثَرُهُمْ لَا يَعْقِلُونَ»، « بيشترشان نمى‌فهمند»؛ (آیه ۴، سوره حجرات).

 

دکتر کلانتری، در ادامه با بیان اینکه در دنیای جدید، مدل و نوع جنگ‌‌ها و درگیری‌‌ها و نزاع‌‌ها میان دولت‌‌های متخاصم با گذشته تفاوت‌‌های بسیاری پیدا کرده است، گفت: یک روز جنگ‌‌ها در منطقه‌‌ای محدود و با سلاح‌‌های ابتدایی انجام می‌‌شد و آثار مخرّب آن نیز بسیار محدود بود؛ اما در دنیای جدید، هم حوزه‌‌های جنگ تغییر کرده است،  هم سلاح‌‌ها به کلی دگرگون شده‌‌اند و هم تلفات از نوع دیگری است، گرچه اهداف جنگ فرق چندانی نکرده و آن همان از پا درآوردن دولت و ملّت رقیب است.

 

وی در ادامه به انوع حوزه های جنگی از دید سازمان ناتو اشاره کرد و گفت: این سازمان در سال ۲۰۲۰، پنج حوزه جنگی را با دشمنان آمریکا تعریف کرد، که عبارت‌اند از: ۱ـ «زمین»، ۲ـ «هوا»، ۳ـ «دریا»، ۴ـ «فضا» و ۵ـ «فضای سایبر».  اخیراً حوزه جدیدی را به این پنج حوزه اضافه کرده‌اند و آن حوزه «شناخت» است و جنگ در این حوزه را «جنگ شناختی» نام گذارده‌‌اند و به شدت بر آن متمرکز شده‌‌اند.

 

استاد دانشگاه تهران، گفت: «جنگ شناختی» اصطلاح جدیدی است که سابقه زیادی در ادبیات دولت‌‌ها و ملت‌‌ها ندارد و از حوزه جدیدی از جنگ نرم و نزاع و درگیری در دنیای جدید پرده بر می‌‌دارد. البته جنگ شناختی و کار کردن بر روی ذهن افراد، از قرون وسطی وجود داشته و ادامه پیدا کرده است؛ اما اینکه به عرصه جنگ تبدیل می‌شود و دستگاه، قدرت و دلارها پشت کار قرار می‌گیرند و به حمایت می‌پردازند و در این زمینه جبهه تعریف می‌کنند این یک کار جدید می‌باشد.

وی ادامه داد: جنگ شناخنی همیشه وجود داشته است، حتی جلال آل احمد در کتاب «غرب‌زدگی» در حقیقت همین را بیان می‌کند، که انسان غرب‌زده مانند گندم سِن زده می‌باشد‌ که در ظاهر خوب و زیبا است اما در باطن، دوده و تباهی وجود دارد؛ انسان غرب‌زده نیز اینچنین است که در باطن او هیچ چیزی وجود ندارد، یعنی تمام دستگاه‌های شناختی او تعطیل می‌باشد ولی در ظاهر اینگونه نشان نمی‌دهد و همه او را دانشمند و اندیشمند می‌دانند.

 

تولیت آستان مقدس، در ادامه به آیه ۱۸ سوره بقره در این زمینه اشاره کرد؛ «صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ»؛ «كرند، لالند، كورند؛ بنابراين به راه نمى‌آيند». با اینکه این آیه مربوط به ۱۴ قرن پیش می‌باشد، نشان‌دهنده این است که در آن زمان هم جنگ شناختی وجود داشته است؛ گوش، زبان و چشم ابزار ادراک ما هستند که راه را برای شناخت باز می‌کنند. ارسطو بیان می‌کند: «مَنْ فَقَدَ حِسّاً فَقَدَ عِلْماً»، «کسی که برخی حواس را نداشته باشد، برخی از علوم و دانش‌ها را هم نخواهد داشت». یعنی حس است که علم را ایجاد می‌کند، در ابتدا باید بشنویم و یا ببینیم تا درکی برای ما اتفاق بیافتد، این زبان است که هم برای خود فرد و هم برای کسی که به او گوش فرا می‌دهد، علم و شناخت ایجاد می‌کند. این موضوع به تاریخ‌های گذشته نیز باز می‌گردد، به زمان حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و حتی حضرت آدم(ع)، اما اینکه قدرت‌ها بر روی این نوع جنگ سرمایه‌گذاری کنند، کار جدیدی است، یعنی لشکر‌هایی در دنیا درست بشود که صرفاً کارشان این باشد که شناخت‌ها را بر هم بزنند، مانند لشکرهایی که در اسرائیل یا در آلبانی(اقامتگاه اعضای سازمان منافقین) وجود دارد، که هزاران انسان بیکار، فرسوده و از همه جا در مانده، بیچاره و منافق که در گوشه‌ای از جهان جمع شده‌اند و مشغول جنگ شناختی هستند.

 

استاد دانشگاه تهران، در ادامه به تعریف جنگ شناختی پرداخت و گفت: جنگ شناختی، جنگ و درگیری در فضای ذهن، فکر، ادراک و شناخت، به‌‌‌ منظور اخلال در فرایند تفکّر و رسیدن به شناخت‌‌های درست، تشکیک در آگاهی‌‌های پیشین و ایجاد تضاد در اندیشه‌‌های مورد قبول شهروندان جامعه هدف می‌باشد.

 

وی اظهار کرد: موضوع مهم در دنیای امروز این است که آنقدر حاشیه درست می‌کنند که افراد متوجه مسئله اصلی نشوند، ممکن است در این بین، فرد متوجه مسئله بشود ولی اجازه نمی‌دهند که به اطلاعات قبلی مراجعه کند، یعنی نمی‌گذارند دنبال راه درست قبل باشد، مثلاً به جای رجوع و جستجو در صحیفه امام خمینی(رحمت الله علیه) یا کتب مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و یا شهید مطهری، فرد را به سمت متفکران غربی مانند کارل پوپر و مارتین هایدگر ارجاع می‌دهند. فرد می‌داند که با یک مجهول روبرو است و قصد دارد به سمت یک مخزن اطلاعاتی کمک‌کننده حرکت کند، اما در جنگ شناختی او را به سمت دیگری سوق می‌دهند. اگر فرد زمانی هم به منبع اصلی رسید در آن اخلال ایجاد می‌کنند و فرد را به سمت متشابهات می‌برند، همانگونه که در آیه ۷ سوره آل عمران به آن اشاره شده است؛ « آيَاتٌ مُحْكَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ  فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ»، «پاره‌اى از آن، آيات محكم [=صريح و روشن‌] است. آنها اساس كتابند؛ و [پاره‌اى‌] ديگر متشابهاتند [كه تأويل‌پذيرند]».

دکتر کلانتری، اضافه کرد: بعضی از افراد زمانی که بخواهند به بزرگانی همانند امام خمینی(رحمت الله علیه) و شهید مطهری، دروغی را نسبت بدهند، صحبت‌های آنان را تقطیع شده بیان می‌کنند تا به دروغ نشان دهند آنان نیز با یک موضوع خاصی همراه بوده‌اند، یعنی از متشابهات دلیل می‌آورند و زمانی که قصد دارند اجازه ندهند که مجهول حل شود، در فرآیند جستجو یا در بازگشت از سمت مجهول به سمت معلوم، اخلال ایجاد می‌کنند تا فرد نتواند مسئله را حل کند.

 

استاد دانشگاه تهران، اظهار کرد: در جنگ شناختی، ذهن انسان، اولین و اصلی‌ترین میدان نبرد است و نخستین نتیجه آن این است که انسان را به نگاه و بینش غلط می‌‌کشاند و در شناخت حقایق و واقعیت‌‌های پیرامون خود به خطا می‌‌برد. بی‌‌گمان خطای در شناخت، انحراف در گرایش‌‌ها و باورها را به دنبال خواهد داشت و خطای در باورها به خطای در رفتارها منتهی خواهد شد. خطا در رفتارها همان هدفی است که دشمن از جنگ شناختی دنبال می‌‌کند.

 

 وی ادامه داد: از این دست موارد، در انقلاب اسلامی بسیار شاهد بوده‌ایم، مانند تذکر حضرت امام(رحمت الله علیه) به منتظری که فرمودند بیت خودتان را از عناصر لیبرال، منافق و شکست‌خورده پاک کنید. دلیل نصیحت امام(قدس سره) این بود که اگر این افراد حضور داشته باشند، باعث تغییر در آگاهی و شناخت‌ها می‌شوند، همان اتفاقی که متأسفانه پیش آمد. زمانی که مجموعه‌ای از اطلاعات غلط را به فرد می‌دهند، به دنبال آن، عقیده‌ها را نیز دچار دگرگونی می‌کنند، که دقیقاً این را شاهد بودیم. منتظری که در گذشته نظریه‌های امام(قدس سره) را تشریح می‌کرد، بعد از اینکه تفکر و اعتقاداتش دچار دگرگونی می‌شود، نظریه‌های لیبرال را ترویج می‌کند و نه تنها روبروی امام(رحمت الله علیه)، بلکه روبروی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) هم ‌ایستاد. قبل‌تر از این فرد هم در تاریخ افرادی وجود داشتند که دچار دگرگونی و انحطاط شدند؛ مانند طلحه و زبیر، یعنی کسانی که زمانی پیامبر(ص) در وصف آنها فرمودند: شمشیر اینان پناه و افتخار اسلام است و آنان را سیف الاسلام خواندند، اما روزی همین شمشیر را علیه امیرالمومنین علی علیه السلام بلند کردند و به جنگ با ایشان شتافتند. خطا در رفتارها، هدف نهایی جنگ شناختی است. خطا در شناخت و بینش انسان که به دنبال آن خطا در باور و گرایش رخ می‌دهد و در نتیجه آن، خطا در رفتار و عمل فرد پیش می‌آید.

 

استاد دانشگاه تهران، با ذکر این نکته که جنگ شناختی یکی از انواع جنگ نرم است، اظهار کرد: «جان کالینز، نظریه‌پرداز دانشگاه ملی جنگ آمریکا، جنگ نرم را این‌گونه تعریف می‌کند: «استفادۀ طراحی‌شده از تبلیغات و ابزارهای مربوط به آن، برای نفوذ در مختصات فکری دشمن، با توسل به شیوه‌هایی که موجبِ پیشرفتِ مقاصدِ امنیتِ ملیِ مجری می‌شود.». به عبارت روشن‌تر، جنگ نرم یعنی: «طراحی و بهره‌گیری هدفمند از تبلیغات و دیگر اقدامات، که هدف اصلی طراحان آن اثرگذاری و نفوذ در باورها، اعتقادات، عواطف، احساسات، تمایلات و رفتار ملت و دولت‌های متخاصم، بی‌طرف و هم‌پیمان [است]، البته به‌منظور دستیابی به اهداف ایدئولوژیک و ملی.» (محمود عسکری، جنگ نرم؛ عرصۀ دفاع ملی (تهران، دانشگاه امام صادق(ع)، ۱۳۹۰)، ص ۲۳.

 

وی در ادامه به سخنی از مقام معظم رهبری(دام ظله) در باب تنوّع جنگ‌‌ها در عصر جدید اشاره کرد؛ «امروز جنگ‌های دنیا جنگ‌های ترکیبی است. جنگ سخت و جنگ نرم و جنگ فکری و جنگ فرهنگی و جنگ با سلاح‌های گوناگون و جنگ شناختی و امثال این‌ها با همدیگر مایه تهاجم به یک ملّت یا یک کشور است». (بیانات در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری ۱۱/ ۰۷/ ۱۴۰۱).

 

تولیت حرم مطهر خاطرنشان کرد: در میدان جنگ شناختی، از تیر، تفنگ، تانک، موشک و بمب‌‌افکن و انفجار و خون‌‌ریزی خبری نیست. در این میدان‌‌گاه، فکرها، القائات شبه علمی، مقاله‌‌ها، خبرها، تحلیل‌‌ها، گزارش‌‌ها چون گلوله‌‌های آتشین عمل می‌کنند. همچنین بار معنایی هر کلمه، جمله، تیتر، متن ، تصویر و جهتگیری بگونه‌‌ای تنظیم می‌‌شود که بتواند مغز، فکر و آگاهی حریف را به چالش و انفعال بکشاند و متزلزل سازد.

 

وی ادامه داد: لذا در اتاق جنگ شناختی، آنچه مطرح است، طراحی پیام و اثرگذاری آن در حوزه سیاسی، اجتماعی، اعتقادی، اخلاقی و حتی نظامی است که حرف اول را می‌‌زند. در این جنگ نیز ابزار اصلی «رسانه» است، البته به معنای عام، یعنی همه انواع رسانه اعم از صوتی، تصویری، مکتوب، مجازی و حقیقی. مقام معظم رهبری(دام ظله) در باب  اهمیت رسانه در حوزه جنگ شناختی می‌‌فرمایند:

«فعلاً دشمن از ابزار رسانه استفاده می‌‌کند، برای اثرگذاری بر افکار عمومی. توجّه کنید! ابزار رسانه، ابزار مهم و اگر دستِ دشمن باشد، ابزار خطرناکی است. ابزار رسانه را تشبیه می‌‌کنند به سلاح‌‌های شیمیایی در جنگ نظامی؛ سلاح شیمیایی را وقتی می‌‌زنند، سلاح شیمیایی تانک و تجهیزات را از بین نمی‌‌برد؛ تجهیزات می‌‌ماند و انسان‌‌ها از بین می‌‌روند و از قدرتِ استفاده‌ از ابزار می‌افتند؛ سلاح شیمیایی در جنگ نظامی این‌جوری است؛ ابزارِ رسانه هم این‌جور است. امروز از تلویزیون، از رادیو، از اینترنت، از شبکه‌های اجتماعی، از انواع و اقسام وسایل فضای مجازی، علیه افکار عمومی ما استفاده می‌‌شود؛ این را کسانی که مسئولیّت این بخش از کشور را -بخش ارتباطات را- دارند، درست توجّه کنند... که آنها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن راحت بتواند سلاح شیمیایی خودش را علیه این مردم به کار ببرد. وظیفه‌ خودشان را بدانند و با جدیّت عمل کنند»؛ (بیانات در همایش ده‌ها هزار نفری «خدمت بسیجیان» در ورزشگاه آزادی، ۱۲/۷/۱۳۹۷).

 

استاد دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که اصلی‌‌ترین ابزار رسانه در جنگ شناختی، فضای مجازی است که با تأسف باید گفت در کشور ما این فضای حساس، رها می‌باشد، اگر نگوییم که صد در صد تحت مدیریت دشمنان کشور و ملّت است. مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در همین خصوص نیز هشدار لازم را داده‌‌اند؛ «متأسّفانه در فضای مجازیِ کشور ما هم که آن رعایت‌‌های لازم با وجود این همه تأکیدی که من کردم صورت نمی‌‌گیرد و در یک جهاتی واقعاً وِل است، که بایستی آن کسانی که مسئول هستند حواسشان باشد. همه‌ کشورهای دنیا روی فضای مجازیِ خودشان دارند اِعمال مدیریّت می‌‌کنند، [در حالی که] ما افتخار می‌‌کنیم به اینکه ما فضای مجازی را ول کرده‌ایم! این افتخار ندارد؛ این به هیچ وجه افتخار ندارد. فضای مجازی را بایستی مدیریّت کرد. از این امکان مردم استفاده کنند، برای مردم بلاشک وسیله‌ آزادی است، خیلی هم خوب است امّا نباید این وسیله را در اختیار دشمن گذاشت که بتواند علیه کشور و علیه ملّت توطئه کند» (سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران، ۱/۱/۱۴۰۰).

 

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام، اظهار کرد: یک حکم شرعی وجود دارد که بیان می‌کند نگهداری و خرید و فروش کتب ضاله و گمراه‌کننده، حرام است، که این مربوط به امروز نمی‌باشد و خیلی از افرد هم این را قبول دارند ولی در فضای مجازی در مقابل انتشار آن سکوت می‌کنند یا در مورد دروغ و یا تهمت که در فضای حقیقی آن را بد می‌دانیم، اما در فضای مجازی نسبت به آن بی‌توجه هستیم. آن کشورهایی که فضای مجازی را ابداع کرده اند، در مورد آن حساس هستند و در این زمینه صدها قانون وضع کرده‌اند، اما در کشور ما هیچ سازمان و ارگانی، نه‌تنها نسبت به آن حساس نیست، بلکه کاملاً بی‌خیال و بی‌توجه هستند. واقعا جای تعجب دارد که چه به سر بعضی از افراد آمده که مسئله به این مهمی را رها می‌کنند. به نظر بعضی از افراد، در فضای حقیقی اگر موشک باشد باید به آن درگیر شد و آن را زد اما در فضای مجازی هرچه موشک بیاید هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند!! و این بسیار عجیب است.

 

وی به مسئله رسانه اجتماعی تیک تاک اشاره کرد و گفت: رقابتی بین آمریکا و چین در مورد ساخت اپلیکیشن‌ و سایت‌ها وجود دارد؛ کشور چین سال‌ها است که کل فضای مجازی خود را از دنیا جدا و مستقل کرده است هر اپلیکیشن و سایتی که دارند متعلق به خودشان و داخلی می‌باشد و همه فضای مجازی را تحت کنترل خود دارند، حتی سازنده و طراح آنها نیز خودشان هستند، کم‌کم در این زمینه پیشرفت کرده اند و حتی از آمریکا هم در این زمینه بالاتر رفته اند، ولی آمریکایی‌ها در مورد تیک تاک چه کار کردند؟ مدیر عامل آن را در کنگره آمریکا مورد بازخواست صد‌در‌صدی قرار دادند، اما وحشت آنها از چیست؟ برای این است که مدیریت فضای مجازی از دست آنها خارج نشود. اما در کشور ما، صد‌در‌صد کنترل و مدیریت فضای مجازی به دست دشمنان سپرده شده است، با اینکه در این زمینه جلسات بسیاری برگزار می‌شود و همه هم این حساسیت را می‌دانند و مقام معظم رهبری(دام ظله) نیز راه را نشان داده‌اند، اما یک سری افراد روشن‌فکر و سِن زده در کشور داریم، زمانی که اعلام می‌شود باید کنترل فضای مجازی به دست خودمان باشد، فریادشان بلند می‌شود. اگر آدم‌های درستی بودند می‌دانستند که مدیریت مجازی هر کشور باید به دست خودش باشد و این عکس‌العمل آنها نشان می‌دهد که هیچ چیزی نمی‌دانند، شاید بهتر باشد این را بگوییم که آنها خودشان سرباز دشمن هستند که برای ملت نقش بازی می‌کنند.

 

تولیت آستان مقدس، خاطرنشان کرد: نیروهای انقلاب و کسانی که قلبشان برای کشور می‌تپد، همه  این درخواست را دارند که فضای مجازی باید مدیریت شود و قانون خاص خودش را داشته باشد، نه اینکه آن را رها کنیم، که این خود برای کشور سم مهلک می‌باشد و انتظار این است که مجلس شورای اسلامی که مملو از نیروهای انقلابی است، در این مورد یک فکر اساسی بدون ترس از هیاهوها کند، در مورد تیک تاک همه کشورهای آمریکایی و اروپایی، یک دست پیش آمدند و بدون هیچ نوع نگرانی و خجالتی آن را کنترل کردند، حال بیان می‌کنند که ما جهان آزاد هستیم و شما ایرانی‌ها فضا را بسته‌اید و هیچ آزادی وجود ندارد!

 

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، با بیان اینکه ابزار اصلی مقابله با جنگ شناختی، جهاد تبیین است، گفت: در مقابله با جنگ شناختی دشمن، کار اصلی تبیین صحیح حقایق، برگزاری دوره‌‌های دانش‌‌افزایی، دوره‌‌های کتاب‌‌خوانی، بحث آزاد بر محور باورهای بنیادی، قرآن، نهج‌‌البلاغه و ... است.

 

وی خاطرنشان کرد: در آنجایی که دشمن قصد دارد شناخت صحیح افراد مختلف جامعه ما را از بین ببرد، باید تلاش کنیم که آنها راه درست را طی کنند و ما اطلاعات دقیق و صحیح به آن‌ها ارائه کنیم و شیوه تفکر منطقی را به آنها آموزش بدهیم. بسیاری از افراد جامعه ما از نظر اطلاعات دارای خلأ هستند و داده های لازم را در این زمینه ندارند و از طرفی در جامعه افرادی هستند که اطلاعات غلط به افراد می‌دهند؛ نمونه آن را در بیان دلایل آتش سوزی اسکله بندر شهید رجایی، شاهد هستیم. اتفاقی که مشابه آن علی الدوام در کل دنیا رخ می‌دهد و سایر حوادث دلخراش دیگر مانند سقوط هواپیما. به عنوان نمونه در چند روز گذشته به طور میانگین هر روز یک هواپیما در آمریکا سقوط کرده است، و یا در آتش سوزی ایالت کالیفرنیا، به گفته خود آمریکایی‌ها ۲۰۰ میلیارد دلار هزینه برای آنها در برداشته و چند هزار هکتار از سرزمین‌های آنها سوخته و از بین رفته و حتی تا نزدیکی‌های هالیوود این آتش پیشرفت کرده است، یعنی آن قله افتخار آمریکا که هنرمندان در آن زندگی می‌کنند نیز درگیر این حادثه شده است. اما در ایران، اسکله شهید رجایی ۲۴۰۰ هکتار است که دارای بلوک‌بندی های متفاوتی نیز می‌باشد و به مانند یک شهر است و هر روز ده‌ها کشتی در صف انتظار برای تخلیه بارهای خود هستند، حال یک قسمتی از آن دچار حریق و آتش سوزی شده و این اتفاق باعث بیداری تمام دشمنان ایران در کل دنیا شده است.

 

تولیت حرم مطهر، گفت: زمانی که در کشور ما یک مشکل رخ می‌دهد، همه ورود پیدا می‌کنند. افراد سِن زده که هر شب خواب غرب را در عالم رویا می‌بینند، شروع به شکستن روحیه مردم می‌کنند، آن هم با دادن اطلاعات غلط و دروغ  و پخش و انتشار فیلم‌ها از زوایای مختلف. ولیکن در کالیفرنیا، که یک شهر در حال سوختن است حاضر نیستند حتی یک عکس از آن منتشر کنند، اما در ایران از یک حادثه، از همه زوایای آن عکس می‌گیرند و آن را به صورت گسترده نشر می‌دهند، حتی تصاویر افرادی را که در این حادثه از بین رفته‌اند، به قصد تضعیف روحیه و شکستن احساسات مردم، منتشر می‌کنند. و بعد هم در مورد علل و دلایل آتش‌سوزی، شروع به شایعه‌سازی و جو‌سازی می‌کنند. در کالیفرنیا بعد از گذشت ۱۰ روز از آتش‌سوزی، شهردار آن منطقه که در جای دیگر حضور داشت، بعد از بازگشت در مصاحبه‌ای اعلام کرد که در اطفای حریق در نقطه صفر هستیم. اما در بندر عظیم و وسیعی مانند اسکله شهید رجایی بندعباس، آتش کمتر از ۵۰ ساعت مهار می‌شود، که این یک افتخار بسیار بزرگ می‌باشد، چرا این را بیان نمی‌کنند؟! بلافاصله مسئولین، رئیس جمهور و دو وزیر، در صحنه حضور پیدا می‌کنند، از طرفی هم مردم برای اهدای خون در صف‌های طولانی مدت برای کمک به هموطنان خودشان می‌شتابند.

وی ادامه داد: در کشورهای دیگر اما اینگونه نیست. در کالیفرنیا بعد از آتش سوزی، سرقت و غارتگری صورت گرفت و همچنین تجهیزات کافی برای إطفاء حریق نداشتند، و شهردار آنجا دلیل این کمبود را ارسال تجهیزات به اوکراین، عنوان کرد. علتی را که خود آنها به آن اذعان داشتند ولی آن جیره خوارهایی که در کشور حضور دارند، حتی حاضر نیستند که گفته‌های آنان را بیان کنند. کسانی که در حال به راه انداختن جنگ روانی و شناختی در کشور هستند، بیان می‌کنند شاید تجهیزات را به لبنان فرستاده باشند که نمی توانند آتش را خاموش کنند، در حالی که آتش به آن عظمت را ظرف ۵۰ ساعت خاموش و مهار کرده‌اند. در ایران، در سراسر کشور ابراز همدردی با این افراد حادثه دیده را شاهد هستیم، حتی در حرم حضرت شاهچراغ علیه السلام نیز این احساس همدردی به مرحله ظهور و بروز رسید. آنقدر احساس نوع‌دوستی در کشور ما در سطح بسیار بالایی قرار دارد اما این‌ها را کسی بیان نمی‌کند و فقط از نظر خودشان چندین نقطه ضعف را می‌سازند و آنها را انتشار می‌دهند، این یعنی جنگ شناختی.

 

تولیت آستان مقدس، اضافه کرد: در حوزه عقیدتی هم، وضع همین‌گونه می‌باشد؛ به عنوان مثال فردی مصاحبه کرده و بیان می‌دارد که ولایت فقیه در اسلام وجود نداشته و امام خمینی(قدس سره) آن را درست کرده است و افراد منافق نیز این را در سایت‌ها منتشر کردند و گفتند که این مسئله را امام خمینی(ره) درست کرده است. در حالی که در صدها کتاب و مقاله ذکر شده که این مسئله از عصر غیبت، بیان و تا حال هم ادامه دارد؛ یعنی از ۵۰۰ سال پیش، زمانی که محقق کرکی از عالمان بزرگ شیعه که در سال ۹۴۰ قمری وفات کرده‌اند، ایشان عین نظریه ولایت مطلقه فقیه را بیان و تشریح کرده است. اما یک فردی که هیچ اطلاعاتی ندارد، اطلاعات غلط خود را به مردم منتقل می‌کند و این می‌شود داده‌ای که می‌خواهد دیگران بر اساس آن فکر کنند، حرف بزنند و نظر بدهند. مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت تبیین صحیح حقایق در عرصه مقابله با جنگ شناختی، چنین رهنمود داده‌‌اند: «خیلی از حقایق هست که باید تبیین بشود. در قبال این حرکت گمراه‌کننده‌ای که از صد طرف به سمت ملّت ایران سرازیر است و تأثیرگذاری بر افکار عمومی که یکی از هدف‌‌های بزرگ دشمنان ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است و دچار ابهام نگه داشتنِ افکار و رها کردن اذهان مردم و به‌‌خصوص جوان‌‌ها، «حرکت تبیین» خنثی‌کننده‌ این توطئه‌ دشمن و این حرکت دشمن است» (بیانات در پایان مراسم عزاداری اربعین حسینی، ۵/۷/۱۴۰۰).

 

در ادامه این نشست، تعدادی از شرکت‌کنندگان، سوالات و دیدگاه های خود را پیرامون موضوع امروز مطرح کردند، سخنان تولیت حرم مطهر به همراه پرسش و پاسخ ها، در فایل صوتی جلسه در سایت حرم مطهر، قابل استماع و دریافت است.

 

 شایان ذکر است سلسله مباحث «جهاد تبیین» با موضوع محوری «ولایت فقیه» و همچنین سایر موضوعات سیاسی- اجتماعی، پنجشنبه‌ها از ساعت ۸ صبح در سالن شهید آیت الله دستغیب برگزار و به صورت زنده از کانال آپارات به نشانی aparat.com/shahecheragh/live پخش می گردد. همچنین متن سخنان تولیت حرم مطهر و  فایل های صوتی و تصویری کامل جلسات به همراه پرسش و پاسخ ها در بخش ویژه سلسله مباحث ولایت فقیه در پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت شاهچراغ علیه السلام، به نشانی shahecheragh.ir/velayat قابل دریافت است.

 

علاقه‌مندان با عضویت در کانال ایتای eitaa.com/shahecheragh_velayat می توانند اطلاعیه ها و اخبار جلسات را مطالعه فرمایند.


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر


گزارش های تصویری


جست و جو در سایت