سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 232589
تاریخ انتشار: 1404/04/08
بازخوانی ۱۰ درس جنگ ۱۲ روزه از نگاه تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام/ در ارزش‌گذاریِ دوگانه «میدان» و «دیپلماسی»، در دنیای جدید آنچه اصل و اساس و تعیین کننده نهایی است، قدرت «میدان» است



🔹 آنچه کشور را در مقابل هرگونه هجمه و جنگی بیمه می‌کند و افق پیروزی را در برابر چشمان مردم روشن نگه می‌دارد، سرمایه‌های عظیم و بی‌بدیلِ «اتکاء به نفس»، «آگاهی»، «انسجام ملی»، «اقتدار نظامی»، «غیرت ملی»، «ولایت‌مداری»، «دانش و تکنولوژی بومی»، «خودباوری»، «استقلال» و «فرهنگ اصیل ایرانی، اسلامی» است.


🔹 براساس طراحی‌های شیطانی و محاسبات مادی و غلط دشمن صهیونی آمریکایی، این جنگ می‌بایست در همان روز اول و با ترور رده اول فرماندهان ارشد نظامی و دفاعی، نظام را به سراشیبی شکست و سقوط می‌کشاند، اما حضور رهبری حکیم، الهی، زمان‌شناس، شجاع و مدیر و مدبر در مرکز نظام و در اعماق قلوب خداجوی ملت ایران، همه بافته‌ها و هجمه‌های ائتلاف شیطان را یکجا خنثی، نقشه‌های شوم آنان را باطل و پیروزی موهوم آنان را به شکستی خفت‌بار برای آنان تبدیل کرد.

 

در پی هجوم مستقیم رژیم منحوس صهیونیستی به ایران اسلامی در سحرگاه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴ که منجر به آغاز جنگ ۱۲ روزه شد، حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی ایران و استاد دانشگاه تهران، در یادداشتی به بازخوانی و تحلیل درس‌های این جنگ پرداخت.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، متن این یادداشت به شرح ذیل است:

هجوم مستقیم رژیم صهیونیستی به ایران اسلامی در سحرگاه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴، به شعله‌ور شدن تنور یک جنگ بزرگ منجر شد که پس از جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران در ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۹، می‌توان آن را دومین جنگ تحمیلی تمام عیار دشمنان کینه‌توز ملت ایران علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی در طول حیات نورانی و پرافتخار این نظام دانست.

این جنگ گرچه پس از ۱۲ روز به توقف انجامید، اما درس‌های بزرگی برای ما به ارمغان آورد که در جای خود بسیار با اهمیت است. آنچه از این درس‌ها در نگاه نگارنده این سطور بسیار آموزنده است، ۱۰ درس به قرار ذیل است:

درس اول: این جنگ به روشنی به ما آموخت که گفتگو و مذاکره با آمریکا و اروپا نه فقط سایه جنگ را از سر کشور دور نمی‌کند، که خود میدان فریبی است تا ذهن و توجه دولت و ملت ما را از دشمنان، غافل و سایه جنگ را بر فضای کشور حاکم و ضربه نهایی را از پشت بر پیکر این ملّت وارد کنند.

درس دوم: این جنگ به ما آموخت که نه فقط امضای جان‌کری تضمین نیست، که امضای کاخ سفید، اروپا، سازمان ملل، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و معاهده‌های بین‌المللی هم هیچ تضمین و امنیتی برای هیچ کشور و ملت مستقلی در پی نخواهد داشت.

درس سوم: این جنگ به ما آموخت که آنچه کشور را در مقابل هرگونه هجمه و جنگی بیمه می‌کند و افق پیروزی را در برابر چشمان مردم روشن نگه می‌دارد، سرمایه‌های عظیم و بی‌بدیلِ «اتکاء به نفس»، «آگاهی»، «انسجام ملی»، «اقتدار نظامی»، «غیرت ملی»، «ولایت‌مداری»، «دانش و تکنولوژی بومی»، «خودباوری»، «استقلال» و «فرهنگ اصیل ایرانی، اسلامی» است.

درس چهارم: این جنگ این واقعیت را به اثبات رساند که نباید مرزهای دفاعی خود را به مرزهای جغرافیایی کشور تقلیل دهیم، زیرا اگر در سوریه و عراق و لبنان به دفاع نپردازیم، باید در خیابان‌های کرمانشاه و همدان و تهران، پشت درهای خانه‌ها به دفاع از ناموس و شرف خود مشغول شویم.

درس پنجم: این جنگ به صورت عینی به ما آموخت که در ارزش‌گذاریِ دوگانه «میدان» و «دیپلماسی»، در دنیای جدید آنچه اصل و اساس و تعیین کننده نهایی است قدرت «میدان» است. این اِعمال واقعی قدرت یک ملت در میدان است که می‌تواند دشمن را به تواضع و ادب در مقابل آن ملت وا دارد و به او اجازه ندهد در میدان لفاظی گنده‌تر از دهان خود بر زبان بیاورد.

درس ششم: این جنگ بار دیگر جایگاه یگانه و ارزش بی‌بدیل و گرانسنگِ «ولایت» و «ولیّ فقیه» را در ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی به نمایش گذاشت. براساس طراحی‌های شیطانی و محاسبات مادی و غلط دشمن صهیونی آمریکایی، این جنگ می‌بایست در همان روز اول و با ترور رده اول فرماندهان ارشد نظامی و دفاعی، نظام را به سراشیبی شکست و سقوط می‌کشاند، اما حضور رهبری حکیم، الهی، زمان‌شناس، شجاع و مدیر و مدبر در مرکز نظام و در اعماق قلوب خداجوی ملت ایران، همه بافته‌ها و هجمه‌های ائتلاف شیطان را یکجا خنثی، نقشه‌های شوم آنان را باطل و پیروزی موهوم آنان را به شکستی خفت‌بار برای آنان تبدیل کرد.

درس هفتم: این جنگ به‌روشنی بر همگان اثبات کرد که «فضای مجازیِ» بی‌در و پیکر نه فقط میدانگاه جنگ نرم و ویران‌کننده دین، اخلاق، فرهنگ و سبک زندگی اسلامی ایرانی و قتلگاه فرزندان عزیز این مرز و بوم است، که جولانگاه و ابزار اصلی جنگ سخت و قتلگاه فرماندهان عزیز، دانشمندان گران‌قدر، پدران و مادران خداجو و کودکان معصوم ایران عزیز نیز است. آیا مجلس انقلابی و دولتمردان بزرگوار و قوه قضاییه عدالت‌طلب، باز هم نمی‌خواهند به مطالبه مؤکد و چند باره رهبر حکیم و الهی انقلاب اسلامی و عموم اندیشمندان و خیرخواهان ملک و میهن نسبت به ساماندهی این فضا و کنترل این ابزار اصلی دشمن غدار چاره‌ای بیاندیشند؟

درس هشتم: این جنگ به همگان آموخت که مبدأ جنگ امروز، همان مبدأی است که سال‌ها پیش شعار فریبنده «نه غزه، نه لبنان» را بر زبان برخی از مزدوران صهیونیزم در ایران جاری ساخت. همان مزدورانی که آن روز بلندگوی آن شعار شدند در این جنگ نه فقط خدمتی به ایران نکردند که به وطن فروشی پرداخته و نقش مزدور، جاسوس، ستون‌پنجم و آتش‌بیار دشمن صهیونی آمریکایی را برعهده گرفتند و در خیانتی آشکار و خفت‌بار دست خود را به خون بهترین فرزندان این مرز و بوم آلودند.

درس نهم: این جنگ به ما آموخت که «امنیت» ایران عزیز، به عنوان اساس آرامش و بستر و شرطِ اول هرگونه پیشرفت مادی و معنوی، بی‌وقفه در معرض نفوذ و هجمه‌های خاموش و نقشه‌های شوم سرویس‌های جاسوسی و امنیتی بیگانگان است. شکستن حصار امنیتی کشور نخستین هدفی است که دشمن صهیونی آمریکایی برای نیل به اهداف پلیدش آن را دنبال می‌کند.

عقل و شرع و عرف و سیره قطعی عقلای عالَم یکجا حکم می‌کنند که مسئولان امر نباید در شناسایی حفره‌های نفوذ و استحکام، تقویت و حفظ این حصار حصین میهن از هیچ دقت، تلاش و سرمایه‌ای دریغ ورزند.

درس دهم: این جنگ بار دیگر به‌روشنی به ما آموخت که در دنیای جدید «رسانه» یکی از اصلی‌ترین ابزارهای جنگ، دفاع و پیروزی به‌شمار می‌آید. اهمیت رسانه و روایت‌سازی در جنگ‌های جدید تا آن حد است که بسیاری از تئوریسینهای اجتماعی و نظامی را به این باور رسانده که در عصر جدید این رسانه برتر و روایت‌سازی‌های به‌هنگام است که سرنوشت جنگ‌ها را رقم می‌زند. از همین جاست که حفظ، صیانت، ارتقاء کمی و کیفی و مرجعیت‌بخشی به «رسانه ملی» به عنوان یک مرجع ملی معتبر برای اکثریت ایرانیان، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار می‌گردد.

 

بدون تردید اگر آنان که باید، این درس‌ها و ده‌ها درس دیگری که در این جنگ نهفته است را به‌درستی و به‌موقع دریافت کنند، خود را در قبال آنها مسئول بدانند و با هشیاری با مسائل آینده برخورد کنند، این جنگ نیز همچون جنگ تحمیلی صدام علیه میهن عزیزمان به یک موهبت الهی و منبع قدرت بی‌پایان برای کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی تبدیل خواهد شد.

باذن الله تعالی


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر


گزارش های تصویری


جست و جو در سایت