حجتالاسلام والمسلمین دکترمصطفی رستمی، امروز، ۱۳ بهمن ماه، در دومین روز نشست سالیانه اساتید درس انقلاب اسلامی دانشگاههای سراسر کشور با موضع «واکاوی اغتشاشات ۱۴۰۱، علل، عوامل و راهکارهای مقابله» که در سالن شهید آیت الله دستغیب حرم مطهر در حال برگزاری است، فتنه اخیر را یک جنگ تمام عیار توصیف کرد و گفت: کسانی که از مسیر خدا دور باشند، اشتباه محاسباتی فراوانی خواهند داشت.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، وی با بیان اینکه کار جبهه شیطان تغییر در نظام محاسبات جامعه اعم از مدیران و مردم است، افزود: اگر این نظامِ محاسباتی تغییر کرد، آن هنگام در میدان عمل شکل تصمیمها متفاوت میشود. میان کسی که حتی آب آشامیدنی را به مذاکره با دشمن ربط میهد با کسی که قبل از مذاکره دشمن را تهدید میکند، تفاوت است.
دکتر رستمی اظهار کرد: باور و محاسبه جامعه درباره نقاط قوت خودش و نقاط ضعفی که در دشمن است، تصمیماتی را در پی خواهد داشت و این اتفاقی که در ماههای اخیر در کشورمان رخ داد، علیرغم اینکه بحمدالله به نتیجه نرسید اما درسهای فراوانی هم برای عموم جامعه و هم برای اساتید و اندیشمندان در این حوزه داشت.
وی با تصریح اینکه در اغتشاشات اخیر، یکسری زمینهها وجود داشت، گفت: زمینههای اجتماعی، تغییر سبک زندگی و حضور در فضای مجازی، زندگی جامعه ایرانی را تحت تأثیر خود قرار داده است و طبیعتاً بخشی از جامعه به خصوص جوانان تحت تأثیر این موارد هستند.
دکتر رستمی گفت: در حوزه دستاوردها حرف برای گفتن زیاد است اما یک مؤلفه جدی داریم که آن موضوع برنامهریزی برای تغییر سبک زندگی جامعه ماست که این اتفاق رخ داده است و آثار خود را گذاشته است و چه معلمان و اساتید و چه دیگرانی که در حوزه برنامهریزی، طراحی و سیاستگذاری کار میکنند به این مقوله باید توجه داشته باشند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاهها گفت: از مهمترین مطالبات رهبری در ابتدای دهه ۹۰ در سفری که به خراسان شمالی داشتند، موضوع توجه به مقولههای سبک زندگی بود. طبیعتاً این سبک زندگی جدید اقتضائات خود را دارد. این بستر در کنار یک طراحی قرار میگیرد که محاسبه و برنامهریزی شده و با توجه به ابعاد مختلف با عقبه اندیشهورز از ناحیه دشمن است یعنی دشمن دنبال عملیات است و به محیط عملیات نگاه میکند.
وی با بیان اینکه دشمن محاسبات پیچیده و فراوانی برای جامعه ما انجام داد اما به نتیجه نرسید گفت: این مسئله به فهم کور و ناقص آنان از معنویت، قدرت دین و واقعیت و حقیقت دین باز میگردد. آثار این معنویت شامل انسجام در جامعه اسلامی، همگرایی و تسلیم نشدن و همراه نشدن با طراحیهای دشمن از سوی مردم است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاهها یادآور شد: انقلاب اسلامی ۴۴ سال پیش در کشوری رخ داد که برای غرب بسیار مهم بود. یک نظام کاملاً وابسته به استعمار در این کشور حکومت میکرد و اتفاقاً سلسله پهلوی برخلاف تمام تاریخ ایران، اولین گروهی بود که با مداخله بیگانگان به قدرت رسیدند. هر سلسلهای که در کشور داشتیم با متکی با بخشی از کشور به پیروزی رسید و به جز حمله مغول هیچ زمانی سلطه منجر به تشکیل حکومت از سوی خارج نداریم و اولین گروهی که با تکیه بر نیروهای خارجی و نه نیروهای موجود در داخل جامعه ایرانی به قدرت رسید، پهلویها هستند که با حمایت روسی شکل گرفته و با کودتای انگلیسی بر سرکار آمدند.
وی با بیان اینکه در این کشوری که موقعیت راهبردی در منطقه و بینالملل دارد، انقلابی رخ داد و این انقلاب نظام دستنشانده شاهنشاهی را سرنگون کرد، گفت: تحلیل آمریکاییها و غرب از دین تحلیل دقیقی نیست ولی در این تردید نداشتند که کشور نباید از دست شاه خارج شود لذا این شبههای که اعلام میشود که آمریکاییها با انقلاب کنار آمدند و به شاه گفتند که بیرون رود، یکی از دروغهای شاخ دار تاریخ معاصر است و مثل بسیاری از تحریفهاست.
دکتر رستمی، یکی از وظایف جهاد تبیین را روشنگری در این عرصه عنوان کرد و افزود: آمریکاییها تردیدی در دفاع از نظام وابسته به خود نداشتند، البته اینکه در رأس این نظام که باشد، مهم نیست و بعداً هم نشان دادند که نوکرشان مهم نیست چه کسی باشد. آمریکاییها تا زمانی که شاه به آنها سود برساند، مدافع هستند و اگر ببینند سودی برایشان ندارد، تردیدی برای حذف آن ندارند و در همه جا هم اینکار را کردند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاهها گفت: امروز با نسل و جامعهای مواجه هستیم که طراحی اطلاعاترسانی به اینها به گونهای است که در حجمِ انبوهِ بمباران خبرهای بی مدرک و بی عمق، توان تحلیل را از دست دادهاند.
وی بیان کرد: دعوای مردم ایران و انقلاب اسلامی به مواضع ضد آمریکایی بر نمیگردد بلکه به حضور آمریکاییها از ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ و کودتایی که انجام دادند، باز میگردد و آمریکاییها نمیخواستند حضور خود را در این کشور از دست دهند.
دکتر رستمی گفت: جلوه بعدی انقلاب اسلامی نهضتی بود که این انقلاب در مقابل آمریکاییها ایجاد کرد. سردمداران آمریکا در گذشته تعبیرشان این بود دنیا برای آمریکا احترام قائل است و حتی در دوران دو قطبی دنیا، آمریکا احترام داشت و کسی جسارت ایستادن در مقابل او را نداشت اما اکنون کشورها جرأت ایستادن در مقابل آمریکا را پیدا کردهاند و ایران موجب شد تا کشورها در مقابل آمریکا جسور شوند و این مسئلهای است که اندیشمندان آمریکایی به آن اعتراف دارند و به همین دلیل تأکید دارند که باید شاخ ایران شکسته شود.
وی ادامه داد: عرصه دومی که انقلاب اسلامی برای آمریکاییها و نظام سلطه به صورت پرهزینه ایجاد کرد، موضوع تسری نفی سلطه و فرهنگ مقاومت و ایستادگی و دفاع از منافع خود به جای واگذاری به منافع غرب یا اولویت دادن به منافع غرب بود که این مسئله از انقلاب اسلامی نشأت گرفت.
دکتر رستمی اظهار کرد: عرصه سوم که مهمترین عرصه است، احیای دین و معنویت و ابطالپذیری گفتمان غالب دنیا یعنی گفتمان لیبرال دموکراسی است. اینها صدها سال تولید محتوا، اندیشه و اقدام و تأسیس و توسعه از حوزه فکر تا عمل در بحث لیبرال دموکراسی داشتند و گفتمان اصلی دنیا در ۱۰۰ سال اخیر گفتمان مارکسیست و لیبرالیسم بود که هر دو در نفی دین مشترک بودند اما انقلاب اسلامی شعار احیای دین داد.
وی با بیان اینکه احیای دین و معنویت از مواردی بود که فقط در ایران معطوف نشد، گفت: موضوع احیای دین و تأمل دوباره در دین و بازخوانی دوباره دین در عالم، توسط انقلاب شیعی ما در دنیا مطرح شد که تنها به احیای شیعه و اسلام منجر نشد، بلکه بازگشت به معنویت و دین به عرصه جامعه را رقم زد. اینها مسائلی است که به موضوع حیثیتی برای نظام سلطه تبدیل میشود و دوام هم مییابد و تعارفی هم نخواهد داشت.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاهها با بیان اینکه این تعابیر را در سخنان امام و رهبری هم مشاهده میکنیم، گفت: امام راحل درباره دفاع مقدس فرمودند جنگ ما، جنگ اسلام و کفر بود و هرگز پایانی ندارد لذا فهم درست از صفآرایی دشمن در میدان لازم است.
وی با تصریح اینکه انقلاب اسلامی معجزه بود و بعد از آن هر اتفاقی رخ داد، اعجاز است، برخی از حوادث و وقایع بعد از انقلاب اسلامی را یادآور شد و افزود: اغتشاشات اخیر که از وقایع سال ۶۰ و همچنین دفاع مقدس قویتر که نبود و این کشور بلاهای سخت و سنگینتری از اتفاقات اخیر را دیده است و تمام ۴۴ سال گذشته با همین شکل دائماً در حال اعتلاء بوده است.
دکتر رستمی با تأکید بر اینکه آمریکا تلاش و هزینه بسیار فراوانی انجام داد تا مقاومت را شکست دهد اما جبهه مقاومت مستحکمتر شد، گفت: آمریکا هزینه زیادی در افغانستان انجام داد و در نهایت به خفتبارترین شکل ممکن است از این کشور فرار کرد اما چون رسانه در اختیار دارد، این مسائل رسانهای و اطلاعرسانی نشد. در عراق و سوریه هم هزینه زیادی برای داعش کردند اما در نهایت جبهه مقاومت در عراق مستحکمتر شد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاهها با بیان اینکه امروز اخبار و آمار نشان از آن دارد که آمریکا رو به افول است، گفت: شعار آمریکاییها نجات دنیاست اما شعار دو رئیس جمهور آخر آنها احیای عظمت و حفظ آمریکا بود.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه باید فهم درستی از وقایع داشته و آن را به صورت دقیق و درست برای مخاطبان خود تحلیل کنیم، گفت: نقاط قوت و ضعف حتماً باید مورد بحث و گفتوگو قرار گیرد. آنچه مسلم است این است که ظرفیتهای درون جامعه و فرصتهای پیرامونی ما بینظیر است. از نظر جمعیتی و کیفیت نیروی انسانی و منابع و ذخایر و فرصتهایی که در منطقه داریم و فرصتهایی که ناشی از ضعف رقیب دارد رخ میدهد، در تحلیلها باید مورد توجه قرار گیرند و نقاط نفوذ و ضربهپذیری هم باید به درستی شناسایی شود.
دکتر رستمی همچنین گفت: چیزی که در وقایع اخیر اجازه نداد، اغتشاشات تبدیل به یک بحران بزرگ برای کشورمان شود، این بود که مردم علیرغم مشکلات، متصل به اعتراضات نشدند یعنی دشمن چهره خود را نشان داد و از باند منافقان و رجوی و غارتگرانی مثل سلطنتطلبان و ... استفاده کرد و مردم هم چون این افراد را میشناختند با آنها همراه نشدند.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت رفع مشکلات جامعه تأکید کرد و گفت: نقطه اصلی که جوانان ما امروز با آن مواجه هستند، مسئله امید است که مورد هدف دشمن قرار گرفته است و دشمن با سیاهنمایی و تباه نشان دادن وضعیت آینده با تمام ابزار برای از بین بردن امید جوانان ما تلاش میکند چرا که جامعه ی ناامید، بیتحرک و آماده پذیرش هر اتفاق ناگواری خواهد بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاهها خطاب به اساتید شرکتکننده در این نشست گفت: حوزه و دانشگاه میدان عمل شماست و در این بخش باید مأموریتهای خود را به نحو احسن انجام دهید.
دکتر رستمی در ادامه نکاتی را درباره نسل جدید بیان کرد و افزود: بیش از ۹۰ درصد جامعه دانشگاهی در فضای اینستاگرام و واتسآپ که فضای آنها فضای حکمرانی آمریکاست حضور داشتند. وقتی تصویری در اینستاگرام حذف میشود و اعلام میکنند که برخلاف قوانین حاکم بر اینستاگرام است یعنی جوانان ما در محیط آمریکایی زیست میکردند و دادوستد اطلاعات صورت میگرفت و طبیعی است که خروجی آنها چه میتواند باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در دانشگاهها همچنین با اشاره به وقایع فتنه اخیر در دانشگاهها اظهار کرد: نباید گمان کنیم فحاشی که در برخی از دانشگاهها رخ داد، بروز احساسات و هیجان بوده است، بلکه یک کار عمیق روانشناختی و ایجاد قطبهای غیرقابل اتصال و شکافهای غیرقابل ترمیم در جامعه دانشگاهی است و این فحاشیها طراحی دارد و این طراحی آن است که امکان گفتوگو را از بین ببرد.
وی، کلاسهای درس را فرصتی برای گفتوگو و فهم و مطالعه دقیق و عمیق و اظهارنظر آزاد برای جوانان دانست و بر ضرورت استفاده از ابزارهای آموزشی و مستندهای خوب برای پاسخگویی به شبهات جوانان در دانشگاهها تأکید کرد.
دکتر رستمی همچنین از مجاهدتهای مدرسان درس انقلاب اسلامی در دانشگاهها به خصوص در چند ماهه اخیر قدردانی کرد و آن را جزو بالاترین جهادها دانست و افزود: در دروس معارف باید تحول رخ دهد. مأموریت اصلی در معاونت آموزشی نهاد رهبری در دانشگاهها طراحی و پیگیری مسیر تحول در این حوزه است و تلاش میشود تا تحول کوتاه مدتی را در سرفصلها، بر اساس نظرخواهی که از اساتید این درس شده است، ایجاد کنیم و تحول بلندمدت هم، بازخوانی ارائه دین و معارف دینی در فضای دانشگاهی جدید است.