حجتالاسلام والمسلمین سید صدرالله رجایینسب رئیس کل دادگستری استان فارس، در گفت وگوی اختصاصی با پایگاه اطلاعرسانی آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، پیرامون «همایش بینالمللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(دام ظله)»، ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این همایش، به آیه 9 سوره اسراء اشاره کرد و گفت: قرآن، کتاب هدایت است؛ «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ»؛ « این قرآن، به راهی که استوارترین راههاست، هدایت میکند». قرآن، کتاب هدایت و بیداری است و دوای همه دردهای بشر از اول تا آخر، چه دردهای فردی و اجتماعی است. « وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا»؛ «و اين قرآن را كه براى مؤمنان شفا و رحمت است، نازل مىكنيم، ولى كافران را جز زيان نيفزايد.»( آیه ۸۲ سوره اسراء).
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، وی با بیان اینکه براساس نص قرآن کریم، شفای هر دل بیمار و هر درد بی درمان، قرآن است، گفت: به تعبیر امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام، قرآن، ربیع القلوب، بهار دلها است. قرآن، شِفاءُ الصُّدور، درمان سینههای پر درد است و فِیهِ عِلْمَ مَا یَأْتِی، قرآن کتابی است که مربوط به زمان خاصی نیست و این کتاب تا ابدیت راهگشای گرههای بسته هر انسانی است که بخواهد به آن توسل پیدا کند. هر جا سخن از نظم و انضباط؛ چه نظم در جامعه و چه نظم در خانواده است، برگرفته از قرآن کریم است. در قرآن به صراحت به مبارزه با ظلم و تعدی به دیگران سفارش شده است؛ «لا تَظلِمونَ وَلا تُظلَمونَ»؛ «نه ظلم بپذیرید و نه به کسی ظلم و ستم کنید»(سوره بقره آیه ۲۷۹).
رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به موضوع کنگره، که بررسی و تبیین اندیشههای قرآنی امام خامنه ای(دام ظله) است، گفت: از پیش از انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب، مفسری ممتاز، تیزهوش و برجسته بوده و هستند، اما با توجه به اینکه معظم لَه از قریب ۴0 سال گذشته در کسوت رهبری، قرار گرفته اند، لکن مردم ایشان را در قالب رهبری توانا و برجسته در ایران و دنیا میشناسند و ابعاد مختلف شخصیتی و وجودی ایشان پنهان و مکتوم مانده است.
وی ادامه داد: یکی از زوایای پنهان شخصیت مقام معظم رهبری(دام ظله)، اندیشههای قرآنی معظم لَه است و حتی خواص از این بُعد شخصیتی امام خامنهای(مدظله العالی) اطلاع کافی ندارند، لذا این عدم شناخت مردم از شخصیت رهبری، اقتضاء میکرد که این کنگره نه تنها در سالهای اخیر بلکه از اوایل انقلاب تاکنون، در زمینههای مختلف، در دانشگاهها و در حوزهها و در مجالس مختلف برای آحاد مردم، دانشجویان و طلاب، برگزار میشد، که متاسفانه این اتفاق رخ نداد.
حجتالاسلام والمسلمین رجایینسب اظهار کرد: بحمدالله مقام معظم رهبری(دام ظله) از جمله افرادی هستند که میشود گفت تمام ایدهها، عقیدهها، افکار و اندیشههای ایشان برگرفته از قرآن است. رهبر معظم انقلاب(دام ظله)، قبل از انقلاب سورههای قرآنی را بسیار اثرگذار و پربار تفسیر میکردند. «کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» شامل مجموعه تفسیرهای قرآنی ایشان در پیش از انقلاب است. با تشکیل نظام مقدس جمهوری اسلامی و مخصوصا در دوره ای که معظم لَه عهده دار رهبری و سکانداری کشتی انقلاب هستند، این اندیشه های والای قرآنی را که از قبل از انقلاب داشته اند، اجرایی میکنند. آنچه که الان در نگاه ایشان مطرح میشود و ملت ایران را در مقام مبارزه با ظلم و استکبار در دنیا قرار داده است، به اندیشه های قرآنی که ایشان از اول داشتند و الآن هم دارند، برمیگردد.
وی خاطرنشان کرد: رهبری داهیانه امام خامنه ای(دام ظله) که ملت ایران را در مقام مبارزه با ظلم آمریکا و اسرائیل و استکبار، رهنمون و هدایت میکنند همگی برگرفته از اندیشه قرآنی «لا تَظلِمونَ وَلا تُظلَمونَ» معظم لَه است. در زمینه دفاعی نیز، دکترین دفاعی رهبر معظم انقلاب، برگرفته از قرآن است، دیدگاه ایشان پیرامون منع تولید سلاح های هستهای و کشتار جمعی، برگرفته از قرآن کریم است. در زمینه علوم انسانی، ایشان معتقد هستند که این علوم باید بر اساس قرآن و نه اندیشه های غربی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین رجایینسب با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، اهمیت وافری برای برپایی محافل قرآنی و تدبر در کلام الله مجید، قائل هستند، گفت: اندیشه و نگاه عمیق رهبری به قرآن بهعنوان یک منشور لایتغیر از ناحیه خدا برای عامه مردم، مکتوم و پنهان است و بیشتر بعد سیاسی و حکمرانی ایشان، شناخته شده میباشد. نگاه و تفسیر معظم لَه متفاوت با بقیه مفسرین است و لازم است کنگره بین المللی اندیشههای قرآنی امام خامنه ای(دام ظله) به تمام معنا به این موضوع بپردازد و در استانهای دیگر نیز برگزار و شخصیت علمی و اندیشههای ایشان بخصوص در بعد قرآنی، به صورت گسترده تر، تبیین و ترویج گردد.
رئیس کل دادگستری استان فارس، در پایان اظهار کرد: انتظار داریم که دستگاههای متولی نظیر حوزههای علمیه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و ... که امور فرهنگی کشور را برعهده دارند در تبیین دیدگاههای قرآنی مقام معظم رهبری(دام ظله) تلاش بیشتری کنند. در تراز استحقاق مردم برای معرفت این بخش از شخصیت رهبری، دستگاه های متولی از جمله حوزه و دانشگاه تا الان وظیفه خود را آنطور که شایسته است انجام نداده اند و متولیان امر بخصوص در آموزش و پرورش بایستی نسل جدید و جوانان و نوجوانان را با اندیشه های والای ایشان، آشنا کنند. و البته این کنگره ارزشمند میتواند نقش مهمی در راستای معرفی ابعاد مختلف علمی و شخصیتی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) ایفا کند. الحق و الانصاف، ایشان یک انسان ذوالابعاد و کمنظیری هستند و بُعد برجسته ایشان، تفکرات متعالی قرآنی معظم لَه است که اِنشاءالله با برپایی کرسی درس در حوزه ها و دانشگاهها برای همگان بخصوص نسل جوان تبیین خواهد شد.