سایت شاهچراغ/ مشاهده متن خبر
شماره خبر: 232294
تاریخ انتشار: 1403/09/07
نشست مشترک مسئولان حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام و صدا و سیمای مرکز فارس
انتقاد تولیت حرم مطهر از درخواست‌های رفع فیلترینگ فضای مجازی/ دکتر کلانتری: صدا و سیما نسبت به «جهاد تبیین»، اهتمام ویژه داشته باشد

HyperLink

سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳، نشست هم‌افزایی مسئولان آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام و صدا و سیمای مرکز فارس،  با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابراهیم کلانتری، تولیت حرم مطهر، دکتر رئوف مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس و جمعی از معاونان و مدیران این دو نهاد، در محل سازمان صدا و سیما برگزار شد.   

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل آستان مقدس، تولیت حرم مطهر در این نشست صمیمانه ضمن تقدیر از  فعالیت‌های صدا و سیمای مرکز فارس و مساعی مدیریت و کارکنان آن در پوشش برنامه‌های حرم مطهر، بویژه مراسم سالگرد شهدای آستان مقدس و «همایش بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای(دام ظله)»، اظهار کرد: به تعبیر حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه)، صداوسیما یک دانشگاه بزرگ است، این تعبیر از حضرت امام(قدس سره)، به سبب تاثیرگذاری قابل توجه رادیو تلویزیون در جامعه و کثرت بسیار زیاد مخاطبین این رسانه در جهان است که بزرگترین دانشگاه های جهان نیز از این حیث با آن قابل قیاس نیستند و برای اقشار گوناگون در رده‌های سنی مختلف، برنامه‌های متنوع و خوراک فکری فرهنگ‌ساز و جریان‌ساز دارد.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، گفت: یکی از اموری که صدا و سیما باید نسبت به آن اهتمام ویژه داشته باشد، تهیه خوراک مناسب برای طیف وسیع مخاطبان این رسانه‌ی فراگیر است. بحمدالله به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، پیشرفت‌های عظیمی هم از نظر کمی و هم کیفی، در صدا و سیما، رخ داده است. وجود بیش از یکصد و پنجاه شبکه رادیوتلویزیونی با برنامه‌هایی فاخر، باعث مباهات و افتخار است و مهم‌تر از کمیّت، سطح کیفی برنامه‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی است، که جایگاهی والا به این رسانه در جهان بخشیده است، چراکه این برنامه ها مروج معنویت و انسانیت هستند، بر خلاف بسیاری از شبکه های غربی که مروج فساد میباشند.

 

وی اظهار کرد: این دانشگاه عظیم به تعبیر مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، در طول انقلاب، در هر مقطع زمانی، ماموریت خاصی را عهده دار بوده است؛ در طول دفاع مقدس، یک رسالت خاص برای آن برهه داشت  و در نیمه دهه ۷۰ که بحث تهاجم فرهنگی مطرح بود، اخبار و برنامه‌های صدا و سیما در راستای مقابله با آن شبیخون فرهنگی بود، و اکنون بحث جهاد تبیین مطرح می‌باشد، که به عنوان یک واجب عینی و فوری، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب(دام ظله) است و در رأس مأموریت‌های رسانه ملی قرار دارد و لازم است نسبت به آن اهتمام ویژه شود.

تولیت حرم مطهر با بیان اینکه فعالیت در عرصه «جهاد تبیین»، نیاز به آموزش کافی دارد، خاطرنشان کرد: اگر با اطلاعات ناقص، بیان نادرست، یا در موقعیت زمانی و مکانی نامناسب، در امر «جهاد تبیین» اقدام شود، نه‌تنها نتیجه مطلوب حاصل نمی‌گردد، بلکه گاها نتیجه عکس نیز خواهد داشت.

 

وی با انتقاد از برخی افراد و جریان های سیاسی که عامدانه و یا از روی ناآگاهی بحث رفع فیلترینگ و رهاسازی بی‌قید و شرط فضای مجازی را مطرح می‌کنند، گفت: فیلترینگ به نحو احسن در همه کشورهای جهان، حتی در خود کشورهای غربی اجرا می‌شود و هر کشور به تناسب قوانین فرهنگی، سیاسی و حقوقی خود، در صورت تخطی رسانه‌های مجازی، شبکه های اجتماعی و پلتفرم‌های اینترنتی از قانون مصوب، با آن‌ها برخورد می‌کند و تاکنون نیز اخبار بسیاری از اینگونه برخوردها در کشورهای غربی منتشر شده است. فضای باز مجازی، به این معناست که یک کشور در حال جنگ، حریم هوایی خود را بدون هیچگونه دفاعی در اختیار دشمن قرار دهد. عرصه جهاد تبیین در این راستا برای تنویر افکار عمومی بسیار راهگشا است و صدا و سیما می‌تواند با تولید برنامه‌ها و برگزاری میزگردهای تخصصی و تحلیلی، جامعه را نسبت به مخاطرات شبکه‌های اجتماعی غربی، آگاه کند.

 

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام در زمینه‌های فرهنگی مذهبی و اجتماعی در استان فارس و جنوب کشور، خواستار توجه بیشتر مسئولان به تحقق جایگاه رفیع سومین حرم اهل‌بیت علیهم السلام، شد و گفت: متاسفانه ناهنجاری‌های اجتماعی بسیاری در بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر وجود دارد، و انتظار می‌رود مسئولان ذیربط اهتمام بیشتری به رفع این معضلات و ساماندهی آن داشته باشند.

 

شایان ذکر است، مدیرکل صداوسیمای فارس در ابتدای این نشست، با بیان اینکه به فرموده رهبر معظم انقلاب(دام ظله)، صداوسیما خط مقدم مقابله با جنگ نرم دشمن و قرارگاه جهاد تبیین است، گفت: سند تحول رسانه ملی تدوین و اجرایی شده و براساس آن سه کلان راهبرد هویت محوری، عدالت گستری و شتاب دهی به پیشرفت، در دستور کار قرار گرفته است. صداوسیما با حدود ۱۵۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی در سطوح فرامرزی، ملی، استانی و محلی فعالیت می‌کند که از این تعداد، ۸۰ شبکه استانی، در حال تولید و پخش برنامه هستند.

دکتر رئوف در بخش دیگری از سخنانش، گفت: زیرساخت‌های خوبی در حرم مطهر برای برنامه‌سازی و پخش مراسم‌های آستان مقدس ایجاد و برنامه های ارزشمندی توسط رسانه ملی با محوریت حرم مطهر تولید شده است.

مدیرکل صداوسیمای فارس افزود: باید به ساختار نمایش برای معرفی شخصیت حضرت احمد بن موسی علیهماالسلام توجه ویژه کرد و سریال تلویزیونی این امامزاده جلیل القدر را با همکاری و مشارکت دستگاه‌های مختلف استانی تولید نمود.

 


نظرات کاربران

1
  ارسال نظر
نام:
ایمیل:
نظر:
کد امنیتی:

200 کاراکتر




گزارش های تصویری


جست و جو در سایت